Un fost călugăr care umbla dezbrăcat şi l-a bătut pe preot în biserică şi-a omorât mama cu pompa de la bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Susani sunt socaţi de crima facuta de fostul calugar nebun
Locuitorii din Susani sunt socaţi de crima facuta de fostul calugar nebun

Locuitorii din Şuşani cred că bărbatul nu este străin şi de moartea tatălui său şi vor ca autorităţie să nu-l mai lase în libertate pentru că le este frică de el

Diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, Alexandru P. (38 ani) din Şuşani, sat Râmeşti, a fost internat joi la Psihiatrie, după ce cu o zi în urmă a omorât-o pe mama sa, Ioana P. (72 ani), lovind-o de mai multe ori cu o pompă de bicicletă în cap. Alexandru s-a născut într-o familie cu cinci copii, dintr-ai lui „Oacă", cum spun sătenii. „A fost greu pentru mamă să-i crească. Doi dintre ei, Alexandru şi Nicuşor, au probleme... cu capul. Cel care acum şi-a omorât mama, a speriat tot satul! E băiat deştept, şcolit, a fost câţiva ani şi călugăr, dar l-au dat afară. Umblă dezbrăcat pe dealuri că te sperii de el când îl vezi. În vara asta a intrat în altar, s-a îmbrăcat în hainele preotului şi când a venit părintele l-a luat la bătaie cu o bâtă. Noroc că preotul a fost salvat de câţiva bărbaţi care se aflau la slujbă, în biserică. Nouă ne este frică de el. Să-l ducă undeva să se facă linişte în sat!", a spus Elena Petrescu, o localnică în vârstă, din Râmeşti.


A pornit moara să nu se audă gemetele mamei care agoniza


În ziua de miercuri, 7 decembrie, în timp ce Nicuşor era cu animalele la păşune, o femeie din Râmeşti a venit să macine la moara tuşei Ioana. Între fiul acesteia şi mama sa a izbucnit scandal, motiv pentru care fiul a lovit-o, pe mamă, cu o pompă de bicicletă în cap. Femeia care venise la moară a plecat val-vârtej când a văzut scandalul. Alexandru auzind gemetele de durere ale mamei sale, a pornit din nou moara să nu audă vecinii suferinţa  femeii după care a încuiat porţile. Când Nicuşor a venit cu animalele, găsind porţile încuiate, a anunţat vecinii, care au constata că „tuşa Tanţa", cum îi spuneau localnici, îşi dăduse obştescul sfârşit. A fost chemată poliţia, iar bărbatul a fost reţinut. „La comisia de expertiză, autorul omorului nu a vrut să scoată niciun cuvânt, aşa că expertizarea am făcut-o doar parţial, urmând să-l reexaminăm. Bărbatul suferă de shizofrenie paranoică decompensată şi a avut mai multe internări în anul 2005, 2009. Cel mai probabil nu va răspunde pentru faptele sale", a spus medicul legist Florian Ghiţă, de la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea.


Suspect că şi-a omorât tatăl


Povestea omorârii propriei mame, a readus în discuţie pe uliţele satului, o ipoteză ades vehiculată şi în urmă cu un an. „Tot Alexandru este cel despre care se spune că şi-a omorât şi tatăl, dar mama i-a luat apărarea şi cazul a fost închis. Bărbatul a fost găsit mort în grădina casei şi s-a spus că a căzut şi s-a lovit", ne spune un alt localnic, variantă careeste vehiculată şi prin Primăria din localitate. Deşi cercetat pentru omor, având discernământul abolit, bărbatul nu va răspunde penal. Rămâne de văzut dacă va fi internat într-un ospiciu, sau va rămâne în libertate urmând să facă o altă victimă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite