Violeta Găgeanu cântă la flaut în fanfara Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a dedicat întreaga copilărie muzicii şi speră să poată continua pe acest drum. Violeta iubeşte atât folclorul tradiţional, cât şi muzica de fanfară.

NĂSCUTĂ. 20 ianuarie 1994 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elevă în clasa a XI-a la la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Îşi doreşte să urmeze Conservatorul şi Facultatea de Psihologie.


Muzica a fost pentru Violeta un har de la Dumnezeu şi încă de la vârsta de patru ani a început să cânte. „Iubeam muzica populară şi ascultam diferite melodii pe care apoi le interpretam. Era cea mai mare plăcere să le pot cânta celor din preajma mea", povesteşte tânăra. Pentru a-şi cultiva talentul şi pentru a reuşi să descopre cât mai multe despre acest domeniu, părinţii au înscris-o pe Violeta la Şcoala Populară de Artă. „Am avut norocul ca la Şcoala Populară de Artă să îl întâlnesc pe interpretul Alin Pavelescu care mi-a devenit profesor. Lui îi datorez foarte multe pentru că a ştiut cum să mă ajute, m-a încurajat şi m-a ambiţionat să particip la concursuri şi festivaluri de folclor", afirmă Violeta Găgeanu. Tot Alin Pavelescu a ajutat-o să îşi promoveze melodiile, dar şi să îşi depăşească emoţiile de dinaintea spectacolelor. „Eu sunt o persoană mai emotivă şi trebuie să lupt ca să îmi depăşesc emoţiile de moment, dar apoi totul intră în normal şi las muzica să mă călăuzească", spune eleva.


Flautul, un instrument pentru suflet


În urmă cu aproape un an, Violeta a mers la Palatul Copiilor pentru a-şi completa cultura muzicală. „Mi-am dorit foarte mult să fac parte din Fanfara Copiilor şi visul mi s-a împlinit. Am fost acceptată în cadrul acestui colectiv minunat, iar domnul profesor Constantin Andrei m-a ajutat să aleg unul dintre instrumentele muzicale potrivite pentru sufletul meu", mărturiseşte tânăra. La început Violeta a fost atrasă de nai şi vreme de câteva luni, a studiat acest instrument muzical. În prezent, eleva studiază flautul. „Flautul este un instrument deosebit, care mi se potriveşte. Am ales ca în cadrul Fanfarei să cânt la flaut pentru a putea să mă integrez mai bine în grupul lor", mai spune adolescenta. Alături de colegii de la Fanfară, Violeta a participat la mai multe spectacole şi concursuri de gen. „ Muzica de fanfară este extraordinar de frumoasă, dar trebuie să munceşti foarte mult pentru a te acomoda cu acest gen. Într-adevăr pentru o fată este mai dificil, dar nu imposibil să fie acceptată în acest mediu", completează Violeta Găgeanu. Tânăra iubeşte melodiile ritmate, puternice, iar imnul „Oda Bucuriei" este preferatul său. Anul acesta, Violeta a participat la Festivalul de Muzică şi dans Batka, unde a luat locul III. „Alături de Taraful «Muguraşul», condus de profesorul Petrică Sima de la Liceul de Artă, am avut ocazia să particip la mai multe spectacole de folclor", mai spune Violeta. De-a lungul timpului, tânăra şi-a imprimat foarte multe melodii, urmând ca în perioada următoare să îşi lanseze un album.


Întrebări şi răspunsuri


Ce planuri de viitori ai pentru vacanţa de vară?
Pe parcursul acestei vacanţe am participat la mai multe spectacole alături de colegii de la Fanfară cu prilejul diferitelor evenimente cultural care au avut loc la noi în judeţ. Urmează ca în luna august să mergem în Bulgaria, unde am fost invitaţi să participam la un festival al fanfarelor.
Ce îi îndrumi pe tinerii care dopresc să facă o carieră din muzică?
Pentru mine, muzica este un har, dacă nu ai acest talent în suflet atunci nu ai ce căuta pe acest drum. Dacă îţi place ceea ce faci şi mai ai şi un gram de noroc, atunci toate se aranjează în viaţă. Trebuie însă să fi serios şi să îi respecţi pe oamenii din jurul tău.


Ce-i place
Iubeşte natura, adoră să se plimbe şi să meargă în călătorii. Citeşte foarte mult şi se realaxează ascultând muzică de bună calitate.


Ce nu-i place
Nu suportă manelele. Nu-I plac persoanele mofturoase şi nici cei care nu îşi respectă promisiunile. De asemenea, nu agreează oamenii care nu sunt punctuali.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite