Un nor de gaz şi un incendiu la un rezervor de substanţe periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exercitiu de interventie la un depozit de substante periculoase
Exercitiu de interventie la un depozit de substante periculoase

În execiţiul care s-a desfăşurat azi la Ioneşti a fost evacuată populaţia şi au fost căutate victime ale exploziei urmată de un incendiu

Azi, în satul Bucşani, comuna Ioneşti, a avut loc un exerciţiu pentru a fi testat modul cum intervin cei care au astfel de atribuţii, în cazul producerii unui accident cu substanţe periculoase. A fost simulat că pe timpul trecerii izobutanului dintr-o cisternă la rampa de încărcare descărcare s-a produs un nor de gaz, uramat de o explozie şi de un incendiu la unul dintre rezervoare. Din cauza exploziei a fost surprins lucrărtorul care se ocupa de descărcare dar se pare că ar mai fi fost şi alte vicitme. „Angajaţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al Judeţului Vâlcea, au organizat punctul de comandă - coordonare a acţiunilor de protecţie şi intervenţie, au instalat postului medical avansat şi au executat operaţiuni de intervenţie pentru: salvarea persoanelor, localizarea şi lichidarea incendiului, acordarea primului ajutor medical, limitarea şi înlăturarea urmărilor accidentului major. Echipajele de poliţie şi jandarmi au delimitat zona de risc, au interzis accesul persoanelor neautorizate, au participat la alarmarea şi evacuarea populaţiei, au dirijat circulaţiei în zonă", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. La acest exerciţiu au participat: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al judeţului Vâlcea, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ioneşti, Operatorul economic care depozitează substanţe periculoase.
După un accident major în care sunt implicate substanţe periculoase, populaţia trebuie să respecte câteva reguli:
- să nu părăsească adăpostul sau locuinţa chiar dacă pericolul a trecut, pentru că riscă să încurce intervenţia
- să asculte cu atenţie mesajele către populaţie transmise prin mass - media
- să verifice dacă vecinii şi prietenii au probleme, în cazul în care există probleme acordaţi-le primul ajutor şi chemaţi ambulanţa!

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite