Evazionistul Dorel Bişu, cel care a ţepuit 16 societăţi comerciale, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul urmează să fie extrădat în Italia
Bărbatul urmează să fie extrădat în Italia

Bărbatul a achiziţionat mărfuri în valoare de 800.000 de lei şi a emis 43 de instrumente d eplată fără să aibă disponibil în cont. Prejudiciul adus statului prin neplata impozitului şi a TVA este de 200.000 lei.

Gheorghe Dorel Bişu (33 ani), din Râmnicu Vâlcea, a fost arestat ieri, 2 octombrie, de către magistraţii Tribunalului Vâlcea, pentru comiterea mai multor infracţiuni. „Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus la data de 02.10.2012 punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului BIŞU GHEORGHE DOREL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii comerciale precum şi infracţiunea de exercitare a funcţiilor cu încălcarea dispoziţiilor legii referitoare la incompatibilitate prevăzute de legea societăţii comerciale. Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:
În perioada ianuarie-decembrie 2010 inculpatul Bişu Gheorghe Dorel, prin folosire de nume mincinoase, a indus în eroare reprezentanţii a 16 societăţi comerciale, cu ocazia achiziţionării de mărfuri în valoare totală de aproximativ 801.376,45 lei, iar pentru acoperirea sumelor menţionate în facturile fiscale a emis cca. 43 de instrumente de plată, cunoscînd că nu are disponibilul necesar în cont pentru acoperirea sumelor înscrise pe acestea.
Totodată, în calitate de administrator de drept/de fapt a 4 societăţi comerciale, în numele şi pe seama cărora a achiziţionat mărfuri în modalitatea descrisă anterior mai sus, inculpatul Bişu Gheorghe Dorel nu a înregistrat în contabilitate un număr total de 36 de facturi fiscale emise de părţile vătămate în perioada ianuarie-decembrie 2010 şi nu a înregistrat veniturile realizate din valorificarea mărfurilor menţionate în facturile fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului şi a taxei pe valoarea adăugată. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 204.489 lei"
, se spune într-un comunicat de presă transmis azi, 3 octombrie, de procurorii Parchetului d.p.l. Tribunalul Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite