Un escroc a achiziţionat plante ornamentale de 457.000 de lei cu instrumente de plată fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A achiziţionat plante ornamentale de 457.000 de lei fara sa aiba bani sa plateasca
A achiziţionat plante ornamentale de 457.000 de lei fara sa aiba bani sa plateasca

Bărbatul mai avea alte două condamnări pentru acelaşi gen de infracţiuni comise în Bucureşti şi Târgu Mureş. El părea foarte credibil în mediul de afaceri. Sumele provenite din valorificare plantelor nu le înregistra în contabilitate şi le dădea o altă destinaţie.

Cosmin R. (39 ani), din Râmnicu Vâlcea, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. „Bărbatul, în calitate de administrator, este cercetat pentru că, în anul 2007 a emis mai multe instrumente de plată fără a avea banii necesari în cont. Acesta instrumente de plată le-a folosit pentru plata diverselor mărfuri achiziţionate de la mai mulţi agenţi economici, deşi în conturi nu exista disponibilul necesar decontării. Oamenii legi au stabilit că sumele de bani provenite din valorificarea mărfurilor erau folosite în scopuri contrare societăţilor, iar operaţiunile comerciale nu erau cu exactitate evidenţiate în contabilitate. În acest mod, a creat părţilor vătămate un prejudiciu de peste 457.000 de lei", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. O societate din Târgovişte a fost cea care a căzut în plasa escrocului.
Pentru acelaşi gen de infracţiuni, Cosmin R. a mai fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, dar şi de Judecătoria din Târgu Mureş. În mediile de afaceri, vâlceanul părea foarte credibil când îşi convingea clienţii de tranzacţia pe care urma să o încheie. Propunerea poliţiştilor de la Serviciul de Investigarea a Fraudelor din I.P.J. Vâlcea, de trimitere în judecată, a fost confirmată de procurorul de caz, iar dosarul îşi urmează cursul în instanţa de judecată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite