A fost arestat un escroc care închiria autoturisme pe care le dezmembra şi le vindea pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru arestarea unui escroc a fost nevoie de interventia „mascatilor” din trupele speciale
Pentru arestarea unui escroc a fost nevoie de interventia „mascatilor” din trupele speciale

Costin Mihail Ionescu închiria şi apartamente pe care le subînchiria apoi, primind bani în avans. Ca noii chiriaşi să nu poată pătrunde în locuinţele pentru care plăteau, schimba încuietorile de la intrare.

Astăzi a fost arestat de către Judecătoria din Râmnicu Vâlcea pentru înşelăciune în convenţii şi furt, un escroc sadea care de luni bune era căutat de poliţie. Costin Mihail Ionescu (42 ani) din Râmnicu Vâlcea a mers în perioada ianuarie-martie 2011 la cinci societăţi comerciale din Vâlcea, Bucureşti şi Piteşti care aveau ca obiect de activitate închirierea de autovehicule. „Bărbatul a închiriat cinci autoturisme mărcile Renault, Skoda, Audi şi Dacia Logan pe care, după ce a intrat în posesia lor, le-a valorificat", se spune în comunicatul de presă al Parchetului Vâlcea. „Costin I. se prezenta drept proprietar al autovehiculelor şi le înstrăina pentru piese de schimb. De exemplu, Skoda închiriată din Bucureşti, a oferit-o spre vânzare pe internet. Societatea păgubită a descoperit maşina pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, pentru că autoturismul avea sistemul de localizare GPS activat. Avea numere de înmatriculare de Spania, anvelopele schimbate şi îi lipseau mai multe bunuri din interior ", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


A plecat cu centrala din apartamentul închiriat


În anul 2010 şi în luna octombrie 2012, Costin Ionescu dându-se drept proprietarul a mai multor locuinţe pe care el le închiriase, a dus în eroare alte patru persoane, cărora le-a închiriat locuinţele respective ca şi cum i-ar aparţine, primind banii pe chirie în avans. După încasarea banilor, escrocul schimba yala încuietorilor, noii săi chiriaşi neputând pătrunde în locuinţele care de fapt nu-i aparţineau. „La una dintre locuinţele închiriate, Costin I. a plecat şi cu centrala Ariston şi cu caloriferele ", a mai spus insp. Alina Teodorescu. Judecătorii l-au arestat azi pentru 29 de zile, prejudiciul stabilit în cauză fiind de aproximativ 150.000 lei. Ori de câte ori a fost căutat, escrocul nu era de găsit, mandatele de aducere fiind ignorate. Reţinut ieri pentru 24 de ore cu ajutorul poliţiştilor de la Intervenţii Speciale, bărbatul a ajuns azi în arestul Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite