UPDATE. Dr. oftalmolog Constantin Ioniţescu, escrocat de cel care i-a oferit cârnaţi şi fructe drept mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul oftalmolog spune că i-a oferit bani lui Marian Ciobotea ca să-i facă rost de bilete pentru India sau să îşi deschidă o carmangerie.

UPDATE 18.00 „Am căzut ca musca-n lapte!”

Cunoscutul medic oftlamolog, Constantin Ioniţescu, despre care în comunicatul Parchetului Vâlcea se menţiona că este cercetat pentru luare de de mită în bunuri în valoare de 2.750 lei, de la fostul său pacient, Marian Ciobotea, a ţinut să precizeze că este o situaţie extrem de neplăcută, în care a căzut ca „musca în lapte", că acel comunicat de presă al Parchetului Vâlcea este unilater şi conţine „inepţii". Escrocul Marian Ciobotea a fost internat la secţia Oftalmologie în urma unor arsuri la ochi cu acid sulfuric. „Am vrut să-i salvez ochiul şi l-am tratat cu multă răbdare, am venit de nenumărate ori de casă, mai ales că internarea lui a fost de Sărbătorile de Anul Nou. Din discuţiile cu el, i-am spus că în luna februarie vreau să merg în concendiu în India. A spus că are un prieten care are o agenţie de turism şi i-am dat 300 de euro, fără nicio dovadă. Excursia s-a devedit o minciună. S-a prezentat ca fiind nepotul lui Văcăroiu şi a ţinut să mă convingă că are o afacere la Piteşti şi că a luat în custodie o carmangerie. Tocmai scosem din firmă 90 milioane de lei pe care i-am dat. Ca să-i salvez ochiul, l-am dus la Bucureşti la un cunoscut profesor univesitar, cu maşina mea, cu şoferul meu. Tot pentru a-i salva ochiul, a fost nevoie de un ţesut biologic de care l-am făcut rost de la o clinică din Israel. Am primit acest ţesut şi apoi l-am operat. El este cel care m-a înşelat, de aceea când procurorii m-au întrebat dacă îmi pun avocat, le-am spus că nu am nevoie. Nişte cârnaţi, un tort, nişte fructe sunt tot ce mi-a adus, spunând că sunt produse fără e-uri, naturale. Acestea le-au scos anchetatorii de pe convorbirile telefonice dintre el şi concubina lui. Niciodată nu mi-am putut imagina că mă va escroca într-o asemenea manieră. Am vrut să-i fac bine şi iată ce s-a ales", a spus dr. oftalmolog Constantin Ioniţescu, care începând cu 1 Marie, a.c., s-a pensionat.

Marian Ciobotea, din Râmnicu Vâlcea, îşi dădea fel de fel de nume şi se prezenta ca fiind un om cu influenţă care lucrează în diverse instituţii ale statului, în funcţie de păsurile celui care avea o problemă de rezolvat şi care apela la serviciile escrocului. „În realitate, nu lucra nicăieri, iar din probatoriul administrat în cauză a reieşit că a comis 10 infracţiuni de trafic de influenţă, 12 înşelăciuni şi trei fapte de dare de mită. Alături de el mai sunt cercetate în libertate fiica sa, Larisa Andreea Ciobotea, pentru complicitate la înşelăciune şi complicitate la dare de mită şi concubina lui, Camelia Alexandra Rujan pentru trei infracţiuni de complictate la înşelăciune şi două infracţiuni de complicitate la dare de mită. De asemenea, în libertate este cercetat pentru infracţiunea de luare de mită dr. oftalmolog Constantin Ioniţescu care a primit bunuri direct de la Marian Ciobotea sau de la friica sau concubina acestuia în valoare de 2.750 lei",a spus Carmen Vameşu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.


Ciobotea, escrocul care păcălea pe toată lume


În perioada 2010-2011, Marian Ciobotea a înşelat 11 oameni cauzând un prejudiciu de 43.320 lei şi 1.500 de euro. Dându-se drept un tip cu influenţă la autorităţi şi instituţiile statului, Ciobotea a primit 9.950 de lei şi 3.000 de euro de la persoane cărora le promitea fie că le angajează, că le stabileşte dreptul de proprietate pe cale judecătorească, sau îi ajută să obţină credite bancare ori să primească despăgubiri de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţii Bucureşti. „În decembrie 2011- ianuarie 2012, atât personal cât şi prin intermediul concubinei şi fiicei sale a remis direct sau indirect, bunuri de aproximativ 2.750 lei dr. Constantin Ioniţescu, medic la secţia Oftalmologie din cadrul Spitalului nr. 2, bunuri pe care medicul le-a primit în legătură cu acordarea asistenţei medicale lui Marian Ciobotea care a fost internat pe secţia respectivă", se spune în Comunicatul de presă Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Ciobotea a fost internat timp de 40 de zile în secţia Oftalmologie a spitalului după ce s-aprezentat la medic cu arsuri oculare, după ce i-a fost turnat accid sulfuric în ochi. Marian Ciobotea a fost arestat pe 25 ianuarie, medicul, concubina şi fiica acestuaia fiind cercetaţi în libertate. Adesea, Marian Ciobotea se prezenta, fictiv, că este nepotul lui Nicolae Văcăroiu, multe dintre escrocheriile sale făcându-le sub masca unor oameni influenţi dar care nu aveau nicio legătură cu individul.


Află de pe site-ul nostru punctul de vedere al medicului oftalmolog, o cutremurătoare relatare despre cum a căzut familia Ioniţescu în plasa „nepotului lui Văcăroiu".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite