UPDATE. A fost stins incendiul de pădure de la Ciunget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterul aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI a survolat deasupra flăcărilor şi a făcut deja primele transporturi cu apă.

UPDATE 19.00 A fost lichidat incendiul de pădure de la Giunget


Pompierii militari au anunţat că au lichidat în această după amiază, încediul izbucnit la pădurea de foioase de la Ciunget-Malaia. În zonă a rămas, pentru supraveghere, personalul ocolului. „Au ars zece hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş, doborâturi pe o păşune alpină şi în pădurea de foioase", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Nici nu au apucat bine pompierii militari ajutaţi de voluntarii din serviciile de voluntariat şi de angajaţii ocoalele silvice să stingă incendiul de la Gura Lotrului, că astăzi s-a dat din nou alertă că un nou incendiu a izbucnit pe Valea Lotrului, de data asta în localitatea Malaia. „O parte dintre pompieri vor merge acolo, unde există un incendiu în pădurea de foioase", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. În timp ce la Gura Lotrului continuă intervenţiile pentru stingerea copacilor care ard la nivelul solului (doborâturi), la Ciunget, în localitatea Malaia, incendiul se anunţă extrem de violent. „Elicopterul MAI care era la Gura Lotrului a venit azi, 29 martie, în zonă şi a făcut primele trasporturi cu apă. Incendiul izbucnit în pădurea din vatra satului, la pădurea de molid şi fag, părea că s-a stins. Însă azi noapte, din cauza vântului puternic, acesta s-a reaprins", a spus primarul localităţii Malaia, Sergiu Bogdan .

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite