Elevii fizicieni din ţară se întrec la Concursul Naţional de la Oltexpo-Călimăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni elevi la fizica din tara se intrec la Oltexpo, Calimanesti
Cei mai buni elevi la fizica din tara se intrec la Oltexpo, Calimanesti

Cei 200 de elevi participanţi, din clasele VII-XII, îşi vor testa sincron cunoştiinţele practice, probele de laborator şi cele teoretice desfăşurându-se într-o sală imensă.

200 de elevi veniţi din toată ţara care fac performanţă în studierea fizicii şi s-au remarcat la Olimpiadele Şcolare se întrec azi, 17 martie, şi mâine la Concursul Naţional de Fizică „Evrika" care are loc la Centrul de Congrese şi Expoziţii „Oltexpo", din Călimăneşti. Organizatorii anunţă şi o premieră în calendarul competiţional şcolar. Proba de testare a cunoştiinţelor practice se va face în acelaşi timp pentru toţi participanţii, Sala Bălcescu de la Oltexpo fiind una... imensă.
Profesorul Mihai Sandu , de la Grupul Şcolar Economic, Administrativ şi de Servicii din Călimăneşti, binecunoscut în lumea fizicii ca fiind autorul a numeroase culegeri de probleme, dar şi o persoană dinamică implicată în desfăşurarea şi a Olimpiadei de Fizică şi de Astronomie, a pus trup şi suflet pentru organizarea acestui concurs. Câştigătorii vor fi premiaţi duminică la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu" din Călimăneşti. Concursul îşi propune să stimuleze şi să încurajeze elevii care au aptitudini pentru studiul fizicii de performanţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite