„Drumul groazei” Râmnicu Vâlcea-Drăgăşani. Trei morţi şi 41 de răniţi de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident rutier petrecut la Râureni, la intrarea în Râmnicu Vâlcea
Accident rutier petrecut la Râureni, la intrarea în Râmnicu Vâlcea

Pentru a evita tragediile rutiere pe DN 64, din dreptul Combinatului Oltchim şi până în Râmnicu Vâlcea, viteza pentru toate categoriile de autovehicule  a fost redusă de la 70 km/h. la 50 km/h.

Drumul care leagă oraşele Râmnicu Vâlcea de Drăgăşani este catalogat ca fiind unul al „groazei". Pe acest segment s-au înregistrat cele mai multe accidente rutiere în urma cărora au murit oameni sau alţii au fost răniţi. „Numai pe primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat 25 de accidente rutiere în care au murit trei oameni, 17 au fost răniţi grav, iar 24 au fost răniţi uşor", a spus insp. Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea.


„Punctele negre" din Râmnicu Vâlcea


Pe această arteră intens circulată, în muncipiul Râmnicu Vâlcea există două „puncte negre" acolo unde au loc cele mai multe accidente rutiere şi unde s-au consemnat nouă din cele 25 de evenimente rutiere care au avut loc de la începutului lui 2012 până la sfârşitul lunii mai. „În urma analizei de risc întocmită pentru o perioadă mai lungă, anii 2007 - 2012, rezultă două puncte negre pe sectoarele DN 64. De la km. 109+800 la 110+800, localitatea Rm. Vâlcea, unde au avut 11 accidente grave soldate cu patru morţi, 10 răniţi grav şi trei răniţi uşor şi de la km. 112+500 la 113+500, tot în Râmncu Vâlcea, unde au avut loc 11 accidente grave în care au fost răniţi grav 15 oameni, iar nouă au fost răniţi uşor", a mai completat ofiţerul Cristina Hănulescu.


Cele mai multe accidente au loc în prima parte a zilei


Cum segmentul de drum situat de la Oltchim până în municipiu este singura intrare în oraş, dispre Drăgăşani, pe două benzi de circulaţie pe sens, pentru a încerca să prevină tragediile pe sosele, Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea a impus restricţii de circulaţie. Viteza de deplasare a autovehiculelor a fost micşorată pentru toate categoriile de la 70 km./h., la 50 km./h, iar în dreptul şcolilor, restricţiile sunt de 30 sau 40 km./h. „Principalele cauze ale accidentelor produse pe această arteră sunt neacordare prioritate pietoni, viteza neadaptată la condiţiile de drum, abateri biciclişti/ mopedişti şi nerespectare distanţă între vehicule , intervalul orar în care s-au înregistrat cel mai frecvent accidente fiind 06.00-14.00", a spus insp. Cristina Hănulescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite