Drumul turiştilor spre stânile ciobanilor din Munţii Căpăţânii, „pavat” cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul care pleacă din Vaideeni spre stânile ciobanilor din Munţii Căpăţânii a primit fonduri pentru reabilitare
Drumul care pleacă din Vaideeni spre stânile ciobanilor din Munţii Căpăţânii a primit fonduri pentru reabilitare

DJ 665 Horezu-Vaideeni-Izvorul Rece a primit undă verde pentru finanţare. Autorităţile locale din Vaideeni spun că reabilitarea acestui tronson va înlesni accesul spre Peştera Muierii şi va face legătură cu Ardealul,prin munţi.

Stânile ciobanilor din Munţii Căpăţânii pot deveni acum un punct de atracţie pentru turişti. Azi, 12 iulie, s-a primit undă verde că a fost aprobată finanţarea, cu fonduri europene, a DJ 665 Horezu-Vaideeni-Izvorul Rece - limită cu judeţul Gorj. „Acest drum va revigora turismul în zona Vaideeni. Reabilitarea unui astfel de tronson va face mai accesibilă deplasarea turiştilor către Peştere Muierii, iar de viitor se poate face legătura cu «Drumul regelui», sau Transalpina, ceea ce ar duce la unirea cu Ardealul, prin munţii. Peisajul este  de o frumuseţe cu totul aparte", a spus viceprimarul comunei Vaideeni, Doina Diaconescu.


Până la toamnă încep lucrările


Pus pe lista de rezervă, fără garanţii singure, DJ 665 a avut şansa să intre în ecuaţia finanţărilor ca urmare a unor economii înregistrate în proiectele anterioare la licitaţiile pentru achiziţii publice. „Este o mare reuşită pentru mine şi pentru judeţ . Imediat ce am primit confirmarea de la Ministerul Dezvoltării Regionale, am cerut managerului de proiect şi celorlalţi specialişti ai Consiliului Judeţean ca, în regim de urgenţă, să urmărească îndeaproape reactualizarea expertizei tehnice şi, implicit, a proiectului tehnic pentru a traversa rapid procedurile preliminare şi a începe efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 665 cel mai târziu în toamna acestui an", a spus Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite