Blestemul de la kilometrul 90. Zece accidente, cu şapte morţi şi 21 de răniţi, în acelaşi loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci tineri au murit după ce au intrat cu maşina într-un autovehicul cu lemne, iar un alt şofer a intrat în nuntaşii care jucau pe carosabil.

La intrarea în localitatea Ioneşti, dinspre Râmnicu Vâlcea, locul unde s-a răsturnat şi microbuzul societăţii MatDan, pe 23 ianuarie, când au fost răniţi 12 oameni, localnicii din zonă cred că drumul este unul blestemat. Accidentele se ţin lanţ şi mulţi oameni au plătit cu viaţa.

În acel loc, la km. 90, din anul 2000 şi până astăzi au fost zece accidente rutiere, în care au murit şapte oameni, şapte au fost răniţi grav, iar alţi 14 au fost răniţi uşor",„Singura problemă este că acolo, deşi este localitate, iar limita de viteză este de 50 km/oră, şoferii circulă cu viteză mare, accelerează, drumul fiind drept, urmat de o curbă" a spus sinsp. Cristina Hănulescu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea.

Pentru drumari, nu este considerat un „punct negru", pentru că drumul nu prezintă o configuraţie care să ridice probleme în privinţa traficului. , a spus ing. Eugen Mănescu, şeful DN Vâlcea.

Localnicii primesc de pomană de la aparţinătorii care au pierit în tragedii rutiere

Cunoscut în zonă drept drumul de „La Târtea", localnicii spun că nu-i lucru curat ceea se întâmplă în acel loc.

„La nunta fiicei mele, era petrecere mare, eu eram cu găleata de vin şi împărţeam la nuntaşii care jucau unii în curte, alţii în sosea. A venit un ofiţer de armată şi a intrat cu maşina în plină horă. S-a ales praful de nuntă! O fată a murit, iar alţi trei tineri au rămas schilodiţi pentru toată viaţa. Aici au murit, în anul 2001, cinci tineri din Govora Sat. Doi dintre ei erau fraţi gemeni. Mergeau la pescuit şi au intrat cu Dacia într-o maşină cu lemne", povesteşte Dumitru Tuţulescu, omul care locuieşte în imediata vecinătate a „drumului blestemat" arătând cu uimire spre crucile care sunt mărturia tragediilor rutiere.

Localnicii au mers la biserică şi au rugat preotul să citească „de bine" şi astfel seria tragediilor să se oprească. „Când este o sărbătoare, aparţinătorii celor care au trecut în lumea de dincolo, vin şi ne dau de pomană. Acum mai uitasem de toate tragediile, dar a venit din nou accidentul acesta cu microbuzul şi ne-am adus aminte că, oricând, când ieşim din curţi putem vedem o altă tragedie cum se consumă sub ochii noştri" , a mai completat Dumitru Tuţulescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite