Află totul despre admiterea şi numărul de locuri din instituţiile de învăţământ din MAI şi MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai putine locuri pentru tinerii care vor să îmbrăţişeze o carieră militară
Tot mai putine locuri pentru tinerii care vor să îmbrăţişeze o carieră militară

Înscrierea candidaţilor în învăţământul universitar se face până la 22 iunie, iar la şcolile postliceale până la 10 august.

A început perioada de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru participarea la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Administraţiei şi Internelor, curs de zi. Recrutarea şi selecţia se face prin prin Serviciului Resurse Umane, din Inspectoratul Judeeţan de Poliţie Vâlcea, în perioada 11.06-10.08.2012
Cifrele de şcolarizare pe anul 2012 sunt:

Academia de poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie:
Specializarea „ Ordine şi siguranţă publică" - 50 locuri astfel:
- 42 locuri pentru bărbaţi,
- 5 locuri pentru femei,
- 3 locuri pentru minorităţi (1 rom, 1 maghiar, 1 alte minorităţi)
Specializarea „Drept" - 25 locuri astfel:
- 14 pentru bărbaţi - poliţie
- 5 locuri femei - poliţie
- 6 locuri bărbaţi - S.P.P.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina - 50 locuri, din care:
- 43 locuri pentru bărbaţi;
- 5 locuri pentru femei;
- 2 locuri pentru minorităţi (1 rom, 1 alte minorităţi).

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca - 50 locuri din care:
- 43 locuri pentru bărbaţi;
- 5 locuri pentru femei;
- 2 locuri pentru minorităţi(1 rom, 1 alte minorităţi).
Academia Tehnică Militară din Bucureşti - 10 locuri, astfel:
• Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare:
- 4 locuri Inginerie electronică şi telecomunicaţii "Transmisiuni";
- 6 locuri Calculatoare şi tehnologia informaţiei "Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională".

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul"
- 5 locuri Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică „Psihologie-informaţii"
Institutul Medico-Militar
- 10 locuri Sănătate „Medicină generală"


Candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

Condiţii legale de recrutare:

să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

să cunoască limba română scris şi vorbit;
să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

 să fie declarat apt din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;

să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să-i împlinească în cursul anului 2012;
să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţa din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
să nu aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic;


Criterii specifice:
să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;
să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
să aibă înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Dosarul de recrutare va cuprinde următoarele documente:
cererea de înscriere;
diploma de bacalaureat şi foaia matricolă în copie legalizată sau adeverinţă care atestă absolvirea liceului pentru candidaţii care au absolvit în anul în curs;
următoarele documente în copie legalizată: certificatul de căsătorie,certificatul de naştere pentru candidat, soţie/soţ şi fiecare copil;
autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;
cazierul judiciar al candidatului

fişa medicală tip M.A.I.;

caracterizare de la ultimul loc de muncă (şcoală sau unitate militară) ;
declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptare a condiţiilor de recrutare;
 copii ale următoarelor documente: livret militar, act de identitate, carnet de muncă;
trei fotografii 3/4 şi două fotografii 9/12 color;

o Candidaţii de alte etnii depun la dosarul de recrutare, pe lângă documentele solicitate, şi o adeverinţa din partea unei organizaţii etnice, constituite potrivit legii, care sa ateste etnia de apartenenţă a candidatului, respectiv calitatea de etnic.
o Candidaţii pe locurile destinate minorităţii maghiare la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, trebuie să dovedească prin adeverinţa/diploma de bacalaureat faptul că urmează/au absolvit un liceu/secţie cu predare în limba maghiară.

Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ superior pot participa şi la concursul de admitere pentru una din şcolile de agenţi/subofiţeri/maiştrii militari ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Candidaţii în referinţă vor relua întreaga procedură stabilită pentru concursul de admitere la şcolile de agenţi de poliţie din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Romane( plata taxei de participare la concurs, înscrierea la concurs, susţinerea probelor eliminatorii-contravizita medicală şi probele sportive şi a testului de verificare a cunoştinţelor).
Candidaţii declaraţi Neadmis la Academia de Poliţie sau la instituţiile de învăţământ universitar ale Ministerului Apărării Naţionale, care au ca a doua opţiune o şcoală de agenţi de poliţie, pot participa la concursul de admitere, dacă au fost declaraţi „Apt medical" la examinarea medicală efectuată în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Cererile de înscriere la concursul de admitere în învăţământul universitar se vor depune la Serviciul Resurse Umane din cadrul I.P.J. Vâlcea, până la data de 22.06.2012, iar pentru şcolile postliceale până la data de 10.08.2012.

Testarea psihologică a tuturor candidaţilor, indiferent de instituţia de învăţământ pentru care au fost recrutaţi, se efectuează la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, de către specialiştii din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit planificării întocmite împreună cu şeful structurii de resurse umane, astfel:
• pentru candidaţii înscrişi la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ universitar: în perioada 25 iunie-04 iulie 2012;
• pentru candidaţii înscrişi la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ postliceal: în perioada 13-24 august 2012.
Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică sau au fost declaraţi „inapt medical", activitatea de recrutare încetează.
Începând cu data de 20.06.2012, candidaţii care optează pentru instituţiile de învăţământ superior, au obligaţia de a se informa cu privire la planificarea testării psihologice, pe site-ul de internet http://vl.politiaromana.ro/ sau la numerele de telefon: 0250-703113, 0250-703127, iar cei care optează pentru şcolile postliceale de agenţi de politie începând cu data 01.08.2012.
Admiterea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, se desfăşoară în perioada 21.07-04.08.2012.
Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pot fi obţinute de pe site-ul acestor instituţii.
Candidaţii care au optat pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, Facultatea de Poliţie, pot opta la înscriere pentru una din următoarele variante:
a) Drept;
b) Drept sau Ordine şi Siguranţă Publică;
c) Ordine şi Siguranţă Publică.

La prezentarea pentru înscrierea la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ, candidaţii au asupra lor:
• cartea de identitate/paşaportul,
• diploma de bacalaureat în original sau în copie legalizată (pentru candidaţii din seriile anterioare) sau adeverinţa eliberată de liceu (numai pentru absolvenţii promoţiei 2012) în care se menţionează


• media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de liceu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma,
• foaia matricolă a studiilor liceale în original sau în copie legalizată,
• contravaloarea taxei de înscriere, respectiv documentele doveditoare pentru exceptarea de la plata taxei de înscriere (conform prevederilor metodologiilor de admitere).

Conform Metodologiei cadru de organizare şi desfăşurare a concursurilor de admitere în instituţiile de învăţământ postliceal din Ministerul Administraţiei şi Internelor" sunt exceptaţi de plata taxei de concurs candidaţii aflaţi în una din următoarele situaţii:
a) sunt orfani de ambii părinţi;
b) provin din casele de copii sau din plasament familial;
c) sunt copii ai eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989;
d) sunt răniţi în lupta pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989;
e) au venituri nete lunare pe membru de familie, calculate în luna anterioară celei în care se desfăşoară concursul de admitere, care nu depăşesc salariul minim net pe economie, calculat prin deducerea din salariul minim brut a impozitului;
f) sunt absolvenţi ai liceelor Ministerului Administraţiei şi Internelor, promoţia anului participării la concursul de admitere.
Candidaţii care solicită scutirea de taxă de participare la concurs trebuie să probeze cu acte că se află în una din situaţiile enumerate mai sus, la data înscrierii. Candidaţii se pot retrage în orice etapă a desfăşurării concursului de admitere, fără a li se restitui taxa de participare la concurs.

Concursul de admitere la şcolile de agenţi de poliţie din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române se organizează şi se desfăşoară în perioada 08-18.09.2012, conform graficului stabilit de către instituţiile de învăţământ.
Candidaţii se vor prezenta în perioada 08-09.09.2012 la sediul şcolilor de agenţi de poliţie pentru care au optat, în vederea înscrierii şi achitării taxei de participare la concurs, în cuantumul stabilit conform competenţelor şi al eliberării legitimaţiei de concurs.
Înscrierile in vederea recrutării au loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea din municipiul Rm.Vâlcea Calea lui Traian nr.95 zilnic intre orele 09.00-15.00.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite