Un tânăr a uitat cuţitul în patul femeii pe care s-a dus să o violeze, dar a omorât-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incaperea unde a fost gasita moarta Alexandra Cotoi, 77 ani, din Stefăneşti
Incaperea unde a fost gasita moarta Alexandra Cotoi, 77 ani, din Stefăneşti

Autorul crimei, fiul unui cunoscut lăutar din Ştefăneşti, se dezbraca în pielea goală şi o ameninţa, printre gard, pe femeia care locuia singură.

Dragoş Costache (21 ani), sau „Nin" cum îi mai spuneau locuitorii din Ştefăneşti-Vâlcea, a fost reţinut azi, 19 iunie, pentru omor. Tânărul a pus capăt vieţii vecinei lui, Alexandra Cotoi, de 77 de ani, care locuia singură, femeia nefiind vreodată căsătorită. Duminică seara, 17 iunie, Dragoş Costache, fiul unui cunoscut lăutar din zonă, a băut cu prietenii, iar seara, când s-a întors cu mintea răvăşită de aburii alcoolului, „Nin" a luat un cuţit de acasă, unul care se foloseşte la înjunghierea porcilor, şi a mers la vecina sa, ca să o violeze. „A trecut gardul, prin nişte buruieni şi găsind uşa încuiată, a încercat să pătrundă în interior, pe geam. Nu a avut loc şi atunci a chemat-o la uşă, dându-se drept o cunoştinţă căreia bătrâna îi deschidea. În încăpere, tânărul a vrut să o violeze, a ameninţat-o, a lovit-o cu pumnii, i-a rupt hainele de pe ea, şi pentru că femeia ţipa după ajutor, i-a pus mâna la gură şi a strâns-o apoi de gât până a asfixiat-o", ne-a spus Florinel Marin, un nepot al femeii.


Găsită în pielea goală sub plapumă


În seara de luni, 18 iunie, o rudă a trecut pe la casa bătrânei în ideea să-i ceară o sapă. Poarta era închisă, iar femeia a luat o nepoţică, a trecut-o peste gard, a deschis poarta, iar când au intrat în casa Alexandrei Cotoi, au văzut o imagine de coşmar. „Mătuşa mea era în pielea goală, plină de sânge, acoperită cu plapuma, iar individul îşi uitase cuţitul în pat. Eu am sunat la Poliţie şi în tot acest timp, criminalul stătea peste gard şi se făcea că nu ştie nimic şi se interesa de ceea ce s-a întâmplat", povesteşte Florinel Marin.


Îi arăta bărbăţia printre gard


Alexandra Cotoi a fost o femeie aprigă, un fel de Fefeleaga zilelor noastre. A muncit la câmp, cu ziua la oameni prin sat. Nu-i lipsea nimic în micuţa căsuţă în care locuia. Doar că relaţiile dintre familia vecină, Costache, şi femeie, erau tensionate de ani de zile. „În urmă cu aproape doi ani am făcut o sesizare la Poliţia din localitate din cauza ameninţărilor la care mătuşa mea era supusă de către familia Costache. I-au pus în vedere să se liniştească, dar lucrurile nu s-au întâmplat aşa! Au fost dăţi când tânărul care acum a omorât-o, îi arăta bărbăţia, printre gard, mătuşii mele", mai povesteşte Florinel Marin. „Nu există o astfel de sesizare la Poliţia din Ştefăneşti", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea referindu-se la spusele rudei femeii omorâte.


„Activităţi specifice"


Cât priveşte mobilul crimei, buletinul de presă al Poliţiei menţionează doar atât: „Medicii specialişti au stabilit că moartea femeii a fost una violentă şi a fost cauzată de insuficienţă acută cardio-respiratorie consecutivă unei asfixii mecanice prin sufocare şi sugrumare, victima prezentând leziuni specifice la nivelul gâtului, gurii şi nasului". Nu se spune nimic despre mobilul crimei ci doar că „în urma efectuării de investigaţii şi activităţi specifice, poliţiştii l-au identificat pe principalul suspect, respectiv Dragoş C., de 21 ani, din localitate, care în prezent se află la sediul poliţiei pentru audieri. Tânărul este cercetat în stare de reţinere de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru comiterea infracţiunii de omor, iar în data de 20 iunie a.c. va fi prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă". Medicul legist Daniel Roncea, de la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, ne-a spus că a recoltat probe pentru a vedea dacă se confirmă sau nu violul. Motivul pentru care s-a dus tânărul peste vecina sa a fost acela de a întreţine raporturi sexuale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite