Mafia ţigărilor de contrabandă va primi verdictul judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigari de contrabandă ridicate de la locuinţele contrabandiştilor
Ţigari de contrabandă ridicate de la locuinţele contrabandiştilor

Din cele 25 de persoane care se ocupau cu contrabanda de ţigări, patru sunt arestate preventiv. Prejudiciul adus statului este de 650.000 lei. Au fost confiscate autoturisme folosite la transportul ţigărilor.

Din luna iulie 2011, piaţa ţigărilor de contrabandă a invadat masiv şi judeţul Vâlcea. Un cetăţean din Bucureşti se aproviziona cu ţigări de contrabandă din străinătate, pe care apoi le distribuia în judeţel Vâlcea şi Olt. Poliţiştii au pornit o amplă acţiune de vânătoare a contrabandiştilor de ţigări, făcând un număr de 50 de percheziţii domiciliare. În acest dosar penal extrem de stufos, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au fost audiate peste 80 de persoane, dintre care patru au fost arestate, iar alte trei sunt obligate să nu părăsească localitatea de domiciliu. De asemenea, au fost confiscate trei autoturisme folosite la transportul ţigărilor de contrabandă. „Ieri, 18 iunie, 11 persoane au fost trimise în judecată pentru infracţiuni de contrabandă cu tutun şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării. Acestea sunt: Corneliu Mănescu, Nelu Curt, Mădălin Marin Militaru, Ştefan Dumitru, Romică Mitală, Stancu Marin,Marian Ion, Cristian Ovidiu Gânduleţ, Loredana Maria Ionescu, Vasile Zăbavă şi Răzvan Emanuel Zăbavă", se spune în Comunicatu Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.


Acţiunea „Fumătorii” supervizată de IGPR


Mănescu , Militaru, Dumitru au achiziţionat cantităţi foarte mari de ţigări despre care ştiau că provin din contrabandă, de la bucureşteanul Nelu Curt, care la rândul lui se aproviziona din R. Moldova, ţigări care erau revândute de către cei trei în judeţele Vâlcea şi Olt, fără a se plăti accizele, taxele vamale şi TVA-ul către bugetul statului. Transportul ţigărilor de contrabandă era făcut de Ion Marian şi Cristian Ovidiu Gânduleţ, cei cărora le-au fost confiscate autoturismele. „Asupra lui Curt Nelu, Mănescu, Militaru şi Dumitru (primul este cel care se aproviziona cu ţigări din R. Moldova, iar ceilalţi sunt cei care se aprovizionau cu ţigări de la bucureştean, n.r.) a fost luată măsura arestării preventive pentru 29 de zile, iar asupra lui Mitală, Stancu şi Marian Ion, tot Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus măsura obligării de a nu părăsă localitatea de domiciliu", se mai spune în comunicatul de presă al Parchetului Vâlcea.„Acţiunea s-a numit «Fumătorii» şi a fost efectuată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor- Vâlcea, cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite