30 de persoane din Vâlcea şi Olt sunt cercetate pentru contrabandă cu ţigări aduse din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La percheziţii s-au găsit 5.000 de ţigarete de contrabandă şi bijuterii contrafăcute. Asupra unui număr de cinci, dintre cei cercetaţi, a început acţiunea penală, doar un bărbat fiind arestat preventiv.

25 de percheziţii domiciliare au făcut poliţiştii vâlceni în perioada 4-6 mai la domiciliile unor contrabadişti de ţigări din judeţele Vâlcea şi Olt. Un număr de 30 de persoane au fost luate cu„mascaţii" şi duse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, unde au fost audiate. În urma percheziţiilor au fost ridicate 5.000 de ţigări de contrabandă, de mărci diferite, aduse din Republica Moldova şi vândute pe piaţa românească, dar şi bijuterii contrafăcute, în special ghiuluri şi inele. „A fost dispusă şi indisponibilizarea unui autoturism Dacia Logan, folosit în activităţile infracţionale. În urma audierilor la Parchet a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de D. Cristian, M. Romică, Marin S., toţi din Drăgăşani, Marian I. din Bucureşti şi Ştefan D., din Verguleasa-Olt pentru contrabandă în formă continuată", a spus agentul principal Loredana Sandu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Prejudiciul adus statului prin neplata taxelor se ridică la 350.000 lei.
Din cei cinci cercetaţi, doar unul, Ştefan Dumitru (37 ani), din Verguleasa, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ceilalţi patru având interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile. Pe 25 aprilie alţi trei bărbaţi, Corneliu Mănescu, din Oteşani, Nelu Curt, din Bucureşti şi Mădălin Marin Militaru, din judeţul Olt, au fost arestaţi tot pentru contrabandă cu ţigări aduse din R. Moldova, alte 11 persoane fiind cercetaţi în libertate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite