La Concursul Naţional de Automodele şi Navomodele, copiii au fost sfătuiţi să evite să calce maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a dat startul la cea de-a VI ediţie a Concursului Naţional de Automodele şi Navomodele
S-a dat startul la cea de-a VI ediţie a Concursului Naţional de Automodele şi Navomodele

Participă 18 echipaje din 15 judeţe din ţară. În timp ce pasionaţii de automodele se întrec în Parcul Mircea cel Bătrân, navomodeliştii dau proba de iscusinţă pe lacul din Parcul Zăvoi.

18 echipaje de automodelişti şi navomodelişti din 15 judeţe ale ţării s-au întâlnit începând de azi, 1 septembrie, la cea de-a VI ediţie a Concursului Naţional de Automodele şi Navomodele „Cupa Râmnicului". După ce la Galeriile de Artă din Râmnicu Vâlcea au fost prezentate cele mai frumoase navomodele, pasionaţii automodelolor s-au întâlnit în parcarea de la River Plazza Mall unde au turat caii putere ai maşinuţelor, mecanicul şi pilotul fiecărui echipaj fiind în centrul atenţiei spectatorilor de toate vârstele. „Mie mi-a plăcut de mic mecanica şi sper ca maşinuţa mea să facă faţă concursului, pentru că am pregătit-o foarte bine", a spus elevul-mecanic Alexandru Petrice, de la Palatul Copiilor din Zalău. Profesorul Gheorghe Târcă, de la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, este sufletul acestei manifestări, aşa că problemele de organizare îl solicită la maxim. „Până să ajungem aici, la Râmnicu Vâlcea, le-am spus copiilor să aibă foarte mare atenţie să nu-i calce maşinile, aici, pe pistă, le-am cerut să fie atenţi să nu calce ei pe maşini (aluzie la micuţele modele de maşini aflate în concurs ce pot fi strivite doar cu un pas făcut greşit, n.r.)", a spus unul dintre participanţi. Azi, 1 septembrie, după amiază, începând cu ora 16.00, concursul automodelelor se va muta în Parcul Mircea cel Bătrân, în faţa Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea. „Primăria Râmnicului a făcut eforturi să umple lacul din Zăvoi, care este cu probleme, astfel ca, duminică, 2 septembrie, să se desfăşoare concursul de navomodele în bune condiţii. Acest concurs l-am făcut prin sponsori, cărora le mulţmumin pentru efortul de care au dat dovadă", a spus Cătălin Spiulescu, directorul Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea.
La Concursul Naţional de Automodele şi Navomodele participă Palatele Copiilor din: Brăila, Zalău, , Piteşti, Ploieşti, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Drobeta Turnu Severin, Sibiu, Bucureşti, Deva, Râmnicu Vâlcea, Cluburile Copiilor din Jibou, Beceni, Blaj, Medgidia, Cisnădie, Călimăneşti şi Şcolile: „Iuliu Maniu" din Zalău, Colegiul Naţional A.I Cuza din Corabia, Seminarul Sfântu Nicolae-Şcoala Waldorf.
Festivitatea de premiere a celor mai buni automodelişti şi navomodelişti va avea loc luni, 3 septembrie.

image
S-a dat startul la cea de-a VI ediţie a Concursului Naţional de Automodele şi Navomodele S-a dat startul la cea de-a VI ediţie a Concursului Naţional de Automodele şi Navomodele Expoziţie de navomodele la Galeriile de Artă din Râmnicu Vâlcea

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la Concursul National de Automodele şi Navomodele

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite