Mica pianistă Anca Fuiorea a „cucerit” Parisul la „Concours Muzical de France”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea a câştigat singurul premiu oferit la secţiunea „enfantin" concurându-se cu pianişti renumiţi din Europa

Mica pianistă Anca Nicoleta Fuiorea, în vârstă de opt ani, elevă a Şcolii Populare de Artă din Râmnciu Vâlcea, s-a întors din Franţa, de la „Concours Muzical de Frace", mai-2012, încununată de lauri. Ea a obţinut marele premiu, şi singurul de altfel, acordat la secţiunea „enfantin". Elevă la clasa profesoarei Galina Nemţeanu, „Ancuţa", cum îi spune cei dragi, este un copil minunat care a început să cânte la pian de la vârsta de cinci ani, moştenind-o pe mama ei, Mihaela, care a cântat la vioară dar şi ca soprană la Filarmonică, şi care acum este un inimos animator al activităţilor ludice pentru copii. Tatăl ei, Claudiu, este corespondentul unui cunoscut post de televiziune naţională.

„În Franţa, n-am avut niciun fel de emoţii. Am făcut abstracţie de tot ce era în jurul meu, n-am auzit telefoane, n-am văzut pe nimeni în jur când cântam, considerând că sunt la o repetiţie în care nu aveam voie să greşesc. Când cânt la pian, în funcţie de piesa interpretată, mă simt în lumea poveştilor. Uneori imi imaginez Scufiţa Roşie, alteori o sală imensă de bal unde se dansează după muzică bună", spune cu frumuseţea şi candoarea vârstei mica pianistă, care şi-a reluat locul în sala de clasă a Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea, unde învaţă. Îi întreb pe colegii de clasă ai Ancuţei ce ştiu despre ea, iar din sufletele micuţilor se aud remarci „e cea mai talentată dintre noi, e foarte isteaţă, e premiantă, ştie să deseneze foarte frumos". La concursul final de la Paris s-au calificat aproape 500 de pasionaţi ai pianului din întreaga Europă, la secţiunea „enfantin", pe care a câştigat-o, fiind 61 de concurenţi. Anca Fuiorea vrea să devină medic stomatolog, dar să continue să cânte la pian.
Rezultate deosebite au obţinut în capitala Franţei şi Alexia Maria Popescu, Dragoş Spiridon, Flavia Sandu, Gabriela Alexandra Mitu, Ana Maria Preda şi Irina Maria Brădeanu, toţi elevi ai Şcolii Populare de Artă din Râmnicu Vâlcea.

image
image

Anca Fuiorea, la scoală, şi colegii de-ai ei participanti la Concursul de la Paris

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite