Copaci doborâţi de furtună şi gospodării incendiate din cauza descărcărilor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DN 67 a fost blocat, la Buneşti, de copacii doboraţi de vantul puternic
DN 67 a fost blocat, la Buneşti, de copacii doboraţi de vantul puternic

Arborii smulţi din pământ au mai blocat, pe un singur sens, şi DN 64, la intrarea in Ramnicu Valcea şi strada garii, din Călimăneşti. La un incendiu produs la Oteşani, pompierii au tebuit să înlăture copacii rupţi şi apoi să stingă focul.

Furtuna puternică abătută aseară, 15 iulie, asupra mai multor localităţi din judeţul Vâlcea a dat bătaie de cap pompierilor. „Mai mulţi copaci s-au rupt şi au blocat DN 67 în localitatea Buneşti, satul Stoeneşti. Pentru degajarea carosabilului a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari din cadrul ISU General Magheru, aceştia acţionând cu mai multe motofierăstraie. După aproximativ 20 de minute de la sosirea la locul intervenţiei, situaţia a revenit la normal", a spus Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.Tot aseară, în apropierea reprezentanţei Audi, de la intrarea în Râmnicu Vâlcea, dinspre Drăgăşani, pe DN 64, au căzut copaci care au blocat un sens de circulaţie. Tot copaci au căzut şi pe Strada Gării, din Călimăneşti.


Copacii şi budoescavatorul din faţa prăpădului


Tot din cauza furtunii, în localitatea Oteşani, pompierii au trebuit să taie copacii care le blocaseră calea de acces către un incendiu produs la fânarul unui localnic şi abia apoi să intervină la stingerea focului. Incendiul s-a produs din cauza unor descărcări electrice din momentul declanşării furtunii. Au ars suprastructura din lemn a fânarului şi patru tone de furaje. Tot vântul de aseară a împrăştiat scâteile şi a produs un incendiu în gospodăria unui localnic din Ioneşti. Pompierii s-au luptat să îndepărteze 20 de tone de lemne, un camion, un buldoescavator că să ajungă la fânarul care a luat foc. Pagubele au fost de 50.000 de lei, iar bunurile salvate de circa 200.000 lei. Soţiei proprietarului i s-a făcut rău când a observant focul şi a fost dusă cu salvarea, la spital.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite