Se întrerupe, cu intermitenţe, circulaţia rutieră pe Defileul Oltului, timp de trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traversarea Defileului Oltului va fi un clavar din cauza întreruperilor de circulaţie
Traversarea Defileului Oltului va fi un clavar din cauza întreruperilor de circulaţie

Alpiniştii vor „răngui" versanţii doborând stâncile care riscă să cadă pe maşinile aflate în trafic. Circulaţia va fi întreruptă în reprize de câte 15 minute de la Călimăneşti, până la Râu Vadului.

De mâine, 19 iunie, şoferii care sunt nevoiţi să traverseze Defileul Oltului trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru că circulaţie rutieră se va întrerupe, cu intermitenţe. „Pe DN 74 (E 81), în judeţul Vâlcea, de la km. 198 + 700 până la km. 237 se execută lucrări de curăţire a versanţilor de bolovani, pentru a preveni căderea acestora pe partea carosabilă. Se instituie restricţii de circulaţie cu respectarea semnalizării în vigoare. Circulaţia va fi închisă temporar în reprize de timp de circa 15 minute, urmând să fie reluată până la defluirea traficului. Restricţiile de circulaţie se aplică pentru o perioadă de trei săptămâni, în intervalul 08.00-17.00", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Alpiniştii doboară stâncile „agăţate" cu ranga


O echipă de alpinişti va începe operaţia de „rănguirea" versanţilor. „Legaţi în chingi, o echipă de şapte-opt alpinişti va lua la verificat 12 puncte de pe Defileul Oltului, de la intrarea în Călimăneşti (de la Arutela) până în localitatea Râu Vadului. Sunt puncte vulnerabile, unde se vor doborî, cu răngile, stâncile care riscă să se prăbuşească şi care, după orice ploaie, la diferenţe de temperatură sau ca urmare creşterii rădăcinilor de la copaci se pot rostogoli şi cădea pe maşinile din trafic. Nu se vor face detonări, pentru că şi cele care s-au făcut în urmă cu 40 de ani mai crează şi acum probleme. În versanţi, prin detonare, se fac crăpături care pun în pericol stabilitatea versantului şi după foarte mult timp de la folosirea acestui procedeu", a spus ing. Eugen Mănescu, şeful DN Vâlcea. Închiderea temporară în reprize de 15 minute are loc are loc în zilele de luni-vineri.

Restricţie pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone

În perioada 15 iunie-15 septembrie a fost introdusă o altă restricţie de circulaţie pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă duminiocă şi sărbători legale. „Astfel, pe raza judeţului Vâlcea această restricţie se aplică pe DN7/ E 81. Pe acest drum naţional, sectorul supus restricţiei pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 tone este de la ieşirea din municipiul Piteşti( judeţul Argeş) - Rm. Vâlcea - Veştem (judeţul Sibiu, până la intersecţia cu DN 1", a spus insp. Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea. Restricţia este valabilă în în intervalul orar 06.00-22.00.

Iată transporturile care nu se supun restricţiei de circulaţie

Pe perioada restricţiei pot circula fără probleme:

Transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
Deplasarea vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zone locuite şi obiective de interes naţional;
Transporturi funerare;
Transportul de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale;
Transporturi poştale;
Transporturi pentru distribuirea de carburanţi;
Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
Transporturi cu vehicule destinate prin construcţie tractării vehiculelor avariate;
Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite