UPDATE. Şoferul tirului vinovat de blocarea căii ferate era sub influenţa alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tir a blocat circulatia feroviara pe Valea Oltului
Un tir a blocat circulatia feroviara pe Valea Oltului

Conducătorul auto vinovat de blocarea circulaţiei feroviare pe Valea Oltului pentru câteva ore, un cetăţean bugar cu reşedinţă în Turcia, cel care a efectuat depăşirea neregulamentară a tirului polonez, într-o zonă interzisă, avea o alcoolemie de 0,26 mg./l alcool pur in aerul expirat.

UPDATE. 16.30 Tiristul vinovat de acroşarea tirului pe care l-a proiectat în calea ferată, băut la volan

Poliţia Vâlcea a comunicat că Asenov P. (44 ani,) un şofer bulgar cu reşedinţa în Turcia, a efectuat o menevră interzisă de depăşire, acroşând cu dreapta  spate tirul condus de cetăţeanul polonez, pe care l-a proiectat pe calea ferata. „Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ la cetăţeanul polonez, iar la cel bulgar de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

UPDATE. 12.30. S-a redeschis circulaţia feroviară pe Valea Oltului. „Săgeata albastră” a fost primul tren care a plecat către Cluj. Şi rutier se circulă în condiţii normale, nemaifiind nevoie să fie blocat vreunul dintre sensurile de mers.

UPDATE: 12.10 Şoferul turc care l-a acroşat pe polonez a fugit, fiind prins la Veştem-Sibiu

Conducătorul autotrenului vinovat de faptul că acroşat un tir polonez, care a ajuns pe calea ferată, a fugit de locul accidentului. „Poliţişti rutierişti din Vâlcea şi Sibiu au pornit în urmărirea şoferului  turc care a acroşat tirul condus de polonez, conducătorul auto turc fiind oprit la Veştem-Sibiu şi întors din drum, la locul accidentului. Tirul polonez se află pe calea ferată, pe roţi, nefiind răstunat”, a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Pe Valea Oltului şi circulaţia rutieră este afectată. Se circulă alternativ până la ridicarea mastodontului aflat pe calea ferată. Potrivit Poliţiei Trafic Feroviar Vâlcea, două trenuri, „Andreea Marin” cum i se mai spune „Săgeţii Albastre” (terenului nr. 1723/1 Craiova-Cluj) şi un tren personal 2061 (Piatra Olt - Podu Olt) se află staţionate în gările din imediata vecinătate. „În primul tren se află opt călători, iar în cel de-al doilea, şase”, a spus şeful Poliţiei TF, cms şef Vasile Florica.

Azi, marţi, 8 februarie, la ora 10,15, a fost închisă circulaţia feroviară pe Valea Oltului, în dreptul localităţii Câinenii Mici-Vâlcea. „Din primele cercetări, la km. 233, un tir condus de un cetăţean polonez a fost acroşat de un alt tir, care a intrat în depăşire, acesta din urmă condus, se pare, de un şofer turc. Tirul cetăţeanului polonez a fost «catapultat» în gabaritul căii ferate. Nu există victime, iar circulaţia feroviară a fost închisă", ne-a spus insp. Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite