Costeşti, localitatea mineriadelor sângeroase din 1999, capitala „Olimpiadei jocurilor distractive” la „Cupa Izvoarelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 350 de cercetasi din toată ţara participa la „Cupa Izvoarelor”, de la Costesti
Peste 350 de cercetasi din toată ţara participa la „Cupa Izvoarelor”, de la Costesti

Peste 350 de cercetaşi veniţi din 18 centre cercetăşeşti îşi vor arăta abilităţile, spiritul de echipă, perseverenţa, într-una din cele mai frumoase zone turistice din ţară.

Începând de azi, 28 iunie şi până duminică, localitatea Costeşti-Vâlcea,-  al cărei nume este legat de confruntările sângeroase ale mineriadei din ianuarie 1999 -, va deveni centrul cercetăşiei româneşti. Peste 350 de cercetaşi din 18 centre din ţară, se vor întrece pentru câştigarea trofeului Festivalului Cercetăşesc „Cupa Izvorelor", manifestare organizată de Centrul local Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea şi Organizaţia Naţională Cercetaşii României . „Ediţia de anul acesta are loc într-una dintre cele mai frumoase zone turistice din ţară. Azi, 28 iunie, ne-am instalat corturile pe izlazul din Pietreni - Costeşti, un loc suprb în care poate ateriza chiar şi un avion. Din această seară vom da startul unor activităţi specific cercetăşeşti. Cercetaşii îşi vor dovedi îndemânarea, curajul, vor participa la acţiuni de prim ajutor, de orientare turistică, la activităţi de timp liber. Din cele 15 ateliere ale campului, pentru a intra în concurs, fiecare centru trebuie să participe la cel puţin zece dintre ele. Vom avea ateliere de radiocomunicaţii, noduri, costrucţii de camp, ecologie, creaţie artistică, limbajul mimico-gestual, public speaking, jocuri româneşti şi altele", ne-a spus Nicolae Almaşi, şeful cercetaşilor vâlceni.


Olimpiada Jocurilor distractive


Voia bună, muzica, focul de tabără „Olimpiada jocurilor distractive", vizitele la Mânăstirea Arnota, la bisericuţele din lemn de la Pietreni sau la Schitul 44 de izvoare, toate vor face parte din „meniul" bogat al activităţilor cercetăşeşti. Pentru cercetaşii din categoria exploratori+seniori, proba de traseu se va desfăşura în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa. Cel mai bun centru cercetăşesc participant va intra în posesia „Cupei Izvoarelor". Anul trecut, trofeul a revenit Centrul „Sf. Anton" din Iaşi. La sfârşitul competiţiei vom afla cine sunt fericiţii câştigătorii ai trofeului de la ediţia din acest an, care vor fi recompensaţi. Finanţarea, parţială, a festivalului este făcută de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport (ANTS) prin DJTS Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite