Case cuprinse de flăcări de la coşul centralei termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru autospeciale au fost la locul incendiului. Valoarea pagubelor la locuinţele mistuite parţial de flăcări se ridică la 250.000 lei, iar a bunurilor salvate la 700.000 lei.

Pe Strada Ştirbei Vodă din Râmnicu Vâlcea a avut loc ieri, la ora 5,50, un incendiu de proporţii . Flăcările au izbucnit la acoperişul unei case de locuit, proprietatea lui Constantin S. „Din cauza distanţei foarte mici dintre casa cuprinsă de incendiu şi alte imobile, flăcările s-au extins şi la casa învecinată, aparţinând numitului Laurenţiu G.", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea (ISU). La locul incendiului s-au deplasat patru autospeciale de pompieri cu apă şi spumă. Din primele estimări ale pompierilor, pagubele se ridică la 250.000 lei, iar bunurile salvate sunt de 700.000 lei. În gospodăria lui Constantin S. au luat foc două acoperişuri de la două case, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, mai multe uşi şi ferestre din lemn şi PVC. S-au degradat tavanele de rigips, istalaţia electrică, centrala termică şi o maşină de spălat.


Incendiile sunt anunţate noaptea cu întârziere


La locuinţa din imediata vecinătate a lui Laurenţiu G. au luat foc acoperişul pe o suprafaţă de 150 metri pătraţi, tot ce gospodarul avea depozitat în podul casei (măşti plastic, faruri, radiatoare auto), 4 metri cubi de scândură de stejar, instalaţia electrică şi de cablu. S-a degradat parchetul din bucătărie şi dormitor. „Incendiul s-a declanşat de la efectul termic al coşului de fum al centralei termice neprotejat faţă de materialele combustibile. De regulă, incendiile din timpul nopţii sunt anunţate mult mai târziu de la declanşare, nefiind observate foarte repede, motiv pentru care în momentul sosirii pompierilor acestea sunt deja foarte violente", a mai spus cpt. Cătălin Popescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite