Prima mămică minoră din ţară, căsătorită cu acceptul instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Iordache a fost prima din ţară in care a fost nevoie de acceptul instantei pentru căsătorie, mama fiind minora
Familia Iordache a fost prima din ţară in care a fost nevoie de acceptul instantei pentru căsătorie, mama fiind minora

Ion şi Alina Iordache, din Şuşani, s-au cunoscut la o discotecă şi s-au plăcut. Tânărul, care-i „făcea curte" încă de când fata era elevă în clasa a VIII, a cerut-o în căsătorie, însă pentru oficierea relaţiei lor, potrivit Noului Cod Civil, a fost nevoie de acceptul judecătorilor .

Alina, acum în vârstă de 17 ani, încă pe când era elevă în clasa a VIII-a la Şcoala din Şuşani, i-a devenit dragă unui june din părţile locului, ceva mai mare decât ea cu vreo 11 ani. „Eram un burlac cam târzior, aşa că am considerat că trebuie să pun capăt burlăciei. Nu am suflat o vorbuliţă nici părinţilor mei şi nici ea nu le-a spus alor ei", povesteşte tânărul care lucrează ca muncitor în construcţii. Cei doi tineri s-au hotărât în cele din urmă să le spună părinţilor, punându-i în faţa unui fapt împlinit. „Noi o să ne căsătorim, nu o mai lungim aşa, la deal la vale", povesteşte proaspătul căsătorit. Alina a rămas gravidă şi a fost nevoită să întrerupă clasa a IX-a, la un liceu din Slatina-Olt, unde ea învăţa. În urmă cu aproape un an, din dragostea celor doi s-a născut un „pui de om", Alexandru, aşa că tinerii îndrăgostiţi, au fost nevoiţi să urgenteze intrarea în legalitate. Au mers la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, pentru a obţine acceptul, numai că, întrarea în vigoare, la 1 octombrie, a Noului Cod Civil, le-a încurcat „apele". „Ni s-a spus să mergem la instanţă să ne dea acceptul, pentru că eu nu împlinisem 18 ani", povesteşte Alina, tânăra mămică.


Dragoste cu emoţii în faţa instanţei


Fără să ia în calcul modificările de legistaţie, tinerii şi-au „aşezat" cununia civilă, pe 29 octombrie, iar pe 30 octombrie cea religioasă. „A fost o situaţie aparte, pentru că s-au prezentat la Judecătoria Drăgăşani cu câteva zile înainte de cununie, iar instanţa dăduse un termen de judecată pentru  luna noiembrie", spune avocatul Traian Lucian Mădularu, cel care le-a reprezentat, celor doi, drepturile în instanţă. Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Drăgăşani, judecătorul Luminiţa Stâlpeanu, spune că în luarea deciziei acceptării căsătoriei a primat „interesul superior al mirilor, care se iubeau şi aveau deja un copil". Tot la instanţă, au mai fost ceva emoţii, pentru că tânăra fiind minoră, trebuia să aibă şi aprobarea părinţilor ei, chiar dacă aceştia sunt divorţaţi. „Am luat acceptul scris atât al mamei cât şi al tatălui şi totul a decurs apoi normal" , spune Alina. Cei doi au amânat plecarea în luna de miere, din considerentul că micuţul Alexandru dă „tonul" în casă. „Când copilul plânge noaptea, ne trezim şi eu şi soţul meu. Niciunul nu este şef în familie. Totul înseamnă ajutor reciproc, dragoste şi respect", spune tânăra mămică. „Socrii mari" au primit cu bucurie vestea că fiul lor se însoară: „Mă, luaţi-vă odată! Eu m-am săturat să te văd colindând când la vale, când la deal. Faceţi ceva şi intraţi şi voi în rândul lumii", a spus Marin Iordache, tatăl mirelui.

Vezi AICI Galerie Foto cu prima pereche de tineri din Romania care s-au casatorit cu acceptul instanţei sau da CLICK pe poză

Ion, Alina si fiul lor, Alexandru, o familie fericita casatorita cu acceptul instantei
Casa unde locuieşte familia Iordache, din Şuşani
Avocatul Lucian Marinescu a pledat in instanţă pentru acceptarea căsătoriei mamei minore
O soţie si mamica tanara, minora, dar fericita alaturi de sot si copil
Judecătoarea Luminiţa Stâlpeanu, vicepresedinta Judecatoriei Drăgăşani, instanta unde s-a dat acceptul căsătoriei
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite