UPDATE. Încă o zi de foc. Arde stufărişul de pe malul Oltului şi un fânar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Alte 50 de incendii au fost ieri, 20 martie, în tot judeţul Vâlcea. Într-unul dintre ele au ars şi patru bovine, alte 11 fiind salvate.

UPDATE. 11.05 Arde stufărişul pe maul Oltului

Pompierii încearcă să stingă incendiul care a cuprins malurile Oltului. „Arde stufărişul din imediata vecinătate a locuinţelor ANL, de pe malul Oltului, iar un alt echipaj a plecat la un fânar din Râmnicu Vâlcea, aflat în flăcări, în apropiere de Casa Oltenească”, a spus plt. adj. Octavian Fulger.

UPDATE. 10,45 Zi de foc. Au fost pârjolite de flăcări 147 de hectare de teren într-o singură zi


Pompierii militari au inventariat azi suprefaţele de teren cuprinse de flăcări în cele 50 de incendii care au avut loc ieri, 20 martie. „Suprafaţa totală pe care s-au manifestat incendiile a fost de 147 de hectare. Incendiile de vegetaţie uscată de ieri au dus şi la incendierea a patru gospodării şi a unui depozit de furaje", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
La Lădeşti, în satul Păsculeşti, după ce au ars patru hectare de vegetaţie uscată, flăcările au mistuit şi acoperişul unei case bătrâneşti şi mobilierul din interior. La Ioneşti, în satul Marcea, a ars o magazine de materiale. La Şuşani, au ars patru bovine într-un depozit, alte 11 fiind salvate. Cel mai violent incendiu a avut loc la Guşoeni, unde flăcările de la vegetaţia uscată puse de o localnică s-au extins la o casă de locuit a unei vecin şi apoi la magazia altuia. „În acest caz, la Guşoeni, s-a întocmit dosar penal celei care a dat foc la vegetaţie. Şi ieri, 20 martie, pompierii militari au fost chemaţi din turele libere să poată face faţă incendiilor", a spus plt. adj. Octavian Fulger, de la ISU Vâlcea.

Azi, 21 martie, pompierii militari vâlceni au făcut documentaţia pentru întocmirea primului dosar penal unei localnice din Guşoeni care a dat foc la vegetaţia uscată, iar flăcările s-au exins şi au ars casa vecinului. Ieri, 20 martie, în tot judeţul, au fost 19 incendii stinse de către pompierii militari, iar alte 31 de către Serviciile de Voluntariat. Într-unul dintre ele, izbucnit la o fermă de animale, au ars patru bovine, iar alte 11 au fost salvate.

Vom reveni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite