Carduri la intrarea în şcolile vâlcene pentru elevi şi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorul de carduri va înregistra ora la care elevul intră şi iese din unitatea de învăţământ

Această măsură a fost luată pentru a stopa numărul absenţelor din cataloage, dar şi pentru a-i face pe elevii chiulangii să devină mai responsabili. Astfel, începând din această toamnă, o dată cu revenirea elevilor şi a cadrelor didactice la ore, va fi experimentat un cititor de carduri pentru a se observa dacă elevii lipsesc de la cursuri şi dacă dascălii sunt vigilenţi. Noul sistem va fi montat în mai multe unităţi şcolare din Vâlcea. „Această ideea a fost prezentată de către directorul unui liceu din Harghita, care deja a aplicat această metodă. Fiecare elev va avea un astfel de card, cu un cod de bare şi fotografie, pe care-l va folosi la intrarea în şcoală", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Accesul interzis persoanelor străine în şcoli


Ideea noilor carduri de acces în şcoală este privită cu scepticism de mai mulţi elevi şi părinţi care consideră că cine vrea să fenteze sistemul tot va găsi o metodă să absenteze. „Un şcolar care vrea să vină la şcoală o va face, chiar dacă are acest card sau nu. Eu nu cred că vor fi mai responsabili dacă vor avea cartele de acces. Ideea nu este însă rea. Cel puţin aşa nu vor mai avea acces în şcoli toţi derbedii din oraş", a spus Ionela Roşca, mămica unui şcolar de 13 ani, din Râmnicu Vâlcea.Cititorul de card va înregistra orele la care elevul intră sau iese din unitatea şcolară şi, implicit, absenţele. „Şi ca să nu facem discriminări, inclusiv cadrele didactice vor deţine acest gen de cartele. Vom afla, astfel, şi când dascalul vine la ora 8.10 sau pleacă la 8.45", a completat Gabriela Ene. Inspectorul general a precizat că această investiţie nu va fi una foarte costisitoare. Un astfel de cititor de carduri costă aproximativ 500 de lei. Elevii şi dascălii vor plăti câte patru lei pentru câte un card de acces.


Fără supraveghere video în clase


În prezent, în mai multe unităţi şcolare din judeţul Vâlcea există şi camere de suparveghere, însă folosirea acestora în timpul anului şcolar şi în sălile de clasă, nu este o idee agreată de şefa învăţământului vâlcean. Aceasta consideră că în şcolile vâlcene sunt binevenite camerele de supraveghere, însă numai până la un punct. Într-adevar, am fost întrebată ce urmează să facem cu acele camere folosite anul acesta pentru examenele de titularizare şi am dat un răspuns ferm. Vom folosi această aparatură în şcoli, dar nu în sălile de clasă. Ele vor fi montate pe coridor,

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite