Cine lasă fără canalizare cartierul caselor de lux de pe strada Iustinian Marina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii vilelor de pe strada Iustinian Marina nu se pot racorda la canalizarea din faţa caselor
Locuitorii vilelor de pe strada Iustinian Marina nu se pot racorda la canalizarea din faţa caselor

Muncitorii au montat o ţeavă de canalizare prin faţa vilelor, dar locuitorii nu se pot racorda la ea din cauza că este prea sus faţă de nivelul de scurgere din locuinţe

Locuitorii de pe strada Iustinian Marina, din Râmnicu Vâlcea, sunt nemulţumiţi pentru că nu se pot racorda la sistemul de canalizare, conducta care trece prin faţa caselor fiind deasupra nivelului la care ei şi-au proiectat instalaţiile sanitare din case. Finalizarea canalizării străzii a fost însă motiv de bucurie doar pentru edili. Oameni îţi vorbesc însă păstrându-şi anonimatul, nu de alta dar pe strada lor, locuieşte şi unul dintre viceprimarii Râmnicului, Eusebiu Veţeleanu. „Este chiar un băiat cumsecade vicele. În deptul casei lui, constructorul canalizării a avut însă grijă să nu se ridice prea mult şi a săpat conducta mai în adâncime, iar domnul vice se va putea racorda, pe când noi, ceilalţi, vecinii, vom sta cu fosele în jurul caselor", a spus unul dintre proprietarii de vilă care ne-a rugat să nu-i dăm numele.


Cu fosa în faţa casei sau cu baia doar la etaj


Râmnicu Vâlcea este un oraş supraaglomerat, neavând unde să se dezvolte, fiind înconjurat de baraje, de staţiunea pomicolă şi de comune „stâmtorate" de aceleaşi amenajări hidroenergetice. Edilii Râmnicului au avut ca singură posibilitate, dezvoltarea oraşului dincolo de cartierul Ostroveni, pe locul unde odinioară a fost o groapă de gunoi dar şi fosta puşcărie. Un investitor cu banii, a cumpărat terenul, l-a intabulat şi l-a vândut parcelat, preţurile fiind „de oraş". Cei care au cumpărat şi au construit vile, şi-au dorit să realizeze un confort pe măsură. „Pentru că nu ne putem racorda la canalizarea care trece prin faţa caselor, dept soluţie tehnică ni s-a propus să mutăm fosele mai aproape de stradă, adică să le punem în faţa caselor, iar de acolo, să cumpărăm pompe prin care să pompăm mizeria în canalizarea pe care au constuit-o ei. Ne-au mai sugerau să facem băile le etaj şi pentru cei care stăm pe partea stângă ar trebui să trecem cu conducta de canalizare pe deasupra străzii. Dacă tot ne taxează şi plătim impozite ca de zona a doua, să ne treacă într-o zonă inferioară de impozitare. Cum să pui fosa în faţa casei, că îţi miroase de nu poţi sta!", a spus judecătorul Claudiu Ştefănescu.


În accepţiunea primarului municipiului, canalizarea care trece prin faţa caselor locuitorilor de pe Iustinian Marina are o altă destinaţie. „Ea a fost construită pentru a prelua canalizarea de pe strada Aurelian Sacerdoţeanu. Cei care îşi doresc să aibă această facilitate, de pe Iustinian Marina, trebuie să îşi cumpere pompe, deoarece conducta este peste nivelul de curgere gravitaţională", a spus Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului.


Repede cu canalizare, să vină asfaltarea


Pentru canalizarea de pe strada Aurelian Sacerdoţeanu au fost investiţi 1,5 milioane de lei din fonduri de la bugetul local. Lucrarea a fost făcută în grabă pentru că, în funcţie de realizarea acesteia ,este facilitată o altă investiţie, cu fonduri europene, ce presupune asfaltarea străzilor A. Sacerdoţeanu şi Iustinian Marina. „Dacă pentru canalizare sunt bani din bugetul local, asta înseamnă că sunt şi banii noştrii şi nimeni nu are deptul să-i folosească nechibzuit. Noi cu conducta în faţa casei, noi fără canalizare", a spus unul dintre „iustinienii" supăraţi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite