Ovidiu Olteanu, profesorul voleibalist iubit de elevi. „Am fost mereu deschis la întrebările lor, le-am ascultat păsurile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Director la Şcoala nr. 10 din Râmnicu Vâlcea, clasat pe locul V în topul Campaniei „Profesorii cu care Râmnicu Vâlcea se mândreşte", este o fire pragmatică care ştie să lucreze în echipă

Ovidiu Olteanu este o fire pragmatică, nonconformistă, un om direct, cu un limbaj neconvenţional, toate izvorâte din munca şi sudoarea unui iubitor şi practicant al sportului de echipă. „De fel sunt din Blaj-Alba, acolo m-am născut şi tot acolo, la vârsta de 12 ani, când eram în clasa a VI-a am început să practic voleiul, cu profesorul Horia Efrim. Am făcut facultatea la Bucureşti, iar din 1997 am venit, prin căsătorie, la Râmnicu Vâlcea, de unde este soţia mea", povesteşte. Aşa se face că la Clubul Sportiv din Blaj a început cariera de voleibalist, a jucat apoi în echipa universităţii, iar după „transferul" în interesul „vieţii de familie", Ovidiu Olteanu a devenit profesor de educaţie fiizică şi sport la multe şcoli din Râmnic: la Grupul Şcolar Oltchim, la Liceul Forestier, la Şcoala Generală nr. 13, iar în prezent este profesor dar şi director la Şcoala Generale nr. 10 tot din Râmnicu Vâlcea. Pentru doi ani, între 2009 şi 2011 a lucrat şi la Inspectoratul Şcolar, la Management şi Resurse Umane.


Pregăteşte voleibalişti pentru echipa naţională


În tot acest răgaz, de la absolvirea facultăţi şi până în prezent, Ovidiu Olteanu a continuat să pregătească elevii pentru voleiul de performanţă. Sute de copii au fost atent supravegheaţi să facă performanţă. „Sportul însemnă o viaţă organizată, iar voleiul este un sport de echipă care m-a ajutat să sudez colective. Aici, la Şcoala nr. 10, am reuşit să formăm o echipă extraordinară de profesori, să fim un colectiv unit", spune directorul-voleibalist. Printre cei antrenaţi de Ovidiu, se numără voleibalişti precum Andrei Butucă, Lucia Stanciu, care joacă în echipa Republicii Moldova, elevul Radu Constantinescu, despre care îmi spune că „atât de fericiţi trebuie să fie părinţii lui Radu că au un astfel de copil, nu doar sportiv dar şi participant la olimpiadele naţionale de matematică", sau elevii Gheorghiţă Vlad, Bogdan Popescu, Radu Mirea, care au făcut parte din lotul naţional de pregătire, la cateţi, la volei, sau Cătălin Stoenete sau Ionuţ Baciu, care în prezent se află în Centrul Naţional de Excelenţă, pregătindu-se pentru lotul naţional. Îl întreb pe profesorul Olteanu de ce-l iubesc elevii, dincolo de cei care fac sport de performanţă şi pe care i-a învăţat să devină cu adevărat luptători, iar răspunsul nu întârzie: „De multe ori părinţii nu au timp de copiii lor, să le acorde atenţia cuvenită. Elevii sunt la vârsta când au nevoie de afectivitate. Am fost mereu deschis la întrebările lor, le-am ascultat păsurile şi i-am învăţat că pentru a fi respectaţi în societate, trebuie să respecte, că trebuie să muncească foarte mult", povesteşte profesorul voleibalist. Ovidiu Olteanu pregăteşte nu doar elevii şcolii nr. 10, el antrenează, în baza unui protocol cu Inspectoratul Şcolar, elevii sportivi practicaţi ai voleiului din toate şcolile, liceele sau colegiile Râmnicului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite