Constantin Andrei, neobositul dirijor care descoperă talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Andrei, neobositul dirijor al Fanfarei Gabriel Chaborschi
Constantin Andrei, neobositul dirijor al Fanfarei Gabriel Chaborschi

Aflat pe locul II în topul „Profesorii cu care Râmnicu Vâlcea se mândreşte", dirijorul Fanfarei Gabriel Chaborschi este un om plin de viaţă care iubeşte muzica, iar prin rigoare, disciplină şi multă dăruire reuşeşte să se facă iubit şi apreciat.

Profesorul Constantin Andrei (58 ani), iubeşte muzica şi îi învaţă pe copii să cânte şi să pună mult suflet în ceea ce fac. Dirijor al Fanfarei Gabriel Chaborschi a Palatul Copiilor şi Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea, profesorul a pregătit în cei aproape 40 de ani de activitate, peste 1.000 de tineri, învăţându-i să cânte la instrumente. Repertoriul său este unul extrem de variat, cuprinzând toate genurile de muzică: clasic, folclor, imnuri, marşuri, uverturi, putpuriuri, muzică religioasă. „Mi-a plăcut să lucrez cu copiii, să fiu un om activ şi să particip la cât mai multe manifestări culturale. Cea mai mare satisfacţie a mea, ca profesor, este să descopăr talente şi să ajut pe copiii care vor să ajungă oameni cu reputaţie", spune profesorul care este cunoscut pentru rigurozitatea şi corectitudinea sa. Cu fanfara a susţinut peste 300 de concerte şi a obţinut , atât în ţară cât şi în străinătate, peste 150 de diplome şi trofee, concertând în Austria, Germania, Bulgaria, Italia dar şi... la Peniteciarul Colibaşi, unde fanfara a cântat deţinuţilor.


Mândria de a fi român


Când te aştepţi mai puţin, fie în Parcul „Mircea cel Bătrân", fie prin cine ştie ce cartier al urbei sau la multe manifestări artistice din judeţ, întâlneşti fanfara condusă de inimosul profesor. Premiat cu ordine militare, profesorul a făcut ca în numele României să obţină aplauze la „scenă deschisă" în ţările pe unde a colindat. Iar aceasta este cea mai mare satisfaţie a dirijorului, la fel de mare ca şi aceea când mulţi dintre tinerii pe care i-a format, îi calcă pe urme, devenind la rândul lor profesori de muzică. „Din prima promoţie a fanfarei, opt dintre elevii mei au ajuns profesori, iar unul este plecat în Israel. O mare bucurie este şi atunci când oamenii te opresc pe stradă şi te întreabă unde vei mai concerta. Muzica îmi ocupă cea mai mare parte a timpului, dar asta îmi aduce bucuriea şi puterea de a merge mai departe", ne spune dirijorul. În astfel de vremuri, lupta pentru supravieţuirea fanfarei şi pentru obţinerea unor performanţe, nu este deloc uşoară. „Copiii nu s-au plâns niciodată. Au caractere deoasebite şi ei sunt mândria noastră că suntem români", a completat profesorul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite