Doctorul Adrian Pătrulescu, un profesionist onest, serios şi reţinut care practică otopedia „la vedere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul clasat pe locul IV în topul celor mai iubiţi doctori, consideră că nu se poate face management de performanţă cu amputări la bugetul sănătăţii

Doctorului Adrian Pătrulescu (52 ani), şeful secţiei Otopedie-Traumatologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea cu greu am reuşit să-i furăm câteva minute ca să stăm de vorbă. În biroul modest, înţesat de cărţi, medicul răspunde cu pragmatism şi rigoare. Îi spun despre Campania Adevărul, despre faptul că atât cititorii, juriul, dar şi redacţia i-au dat voturile şi se află în categoria celor mai iubiţi medici ai Râmnicului. „De ce aţi ales ortopedie-traumatologie, o specialitate dură", îl întreb, iar răspunsul nu întârzie să apară. „Asta mi-am dorit, să urmez o ramură chirurgicală. Nu este o specialitate dură, ci una...la vedere" . Medicul nu a contabilizat miile de pacienţi pe care i-a operat. „L-ai operat de osteoporoză la şold, vine şi se operează şi pe partea cealaltă dacă a fost mulţumit. Există întâlniri întâmplătoare, pe stradă, în locuri mai puţin aşteptate, când oamenii vin şi îţi zic «Vă aduceţi aminte că m-aţi operat»?", se destăinuie medicul.


Fotografii de suflet

Născut în Craiova, Adrian Pătrulescu a absolvit Facultatea de Medicină din Bănie, fiind licenţiat în anul 1985. Un an de zile a fost medic de medicină generală după care a susţinut specilizarea pe Ortopedie. Tatăl său a fost ofiţer la Spitalul Militar din Craiova, mama casnică, fiind singurul copil la părinţi. Este căsătorit şi are doi copii. „Este un medic serios, bun profesionist şi corect. Vin pacienţi de la Craiova şi se operează la el", spune Claudia Capp, purtătorul de cuvânt al SJU, membru în juriu. Dr. Pătrulescu este încrezător în medicina românească. „Medicina nu o văd în pericol, dar sistemul în care profesează medicii este unul sumbru. Sunt lucruri ştiute, dar mai puţin recunoscute. Unul dintre cele mai grave este subfinanţarea sistemului medical, amputări de bugete care conduc la situaţia din spitalele din România", spune medicul. Pe desktop-ul calculatorului din biroul său se derulează imagini foarte frumoase. „Fotografia este pasiunea mea. Nu le-am publicat niciodată, fac parte din economia amintirilor. Pentru mine, fotografia are o decenţă aparte. Ori de câte ori mă aflu în concediu nu ezit să imortalizez oameni, natură...", se destăinuie. Părerile oamenilor despre medici sunt împărţite.„Sloganul de care mă izbesc cel mai des este că «medicii sunt buni dar au uscăturile lor». Trebuie luat în calcul ce poate face un medic într-un caz dat. În SUA un caz poate fi mai bine manageriat decât în România. Dacă nu ai resurse, nu poţi face management de performanţă", a mai completat medicul.


Locul IV în top


În secţia de Traumatologie-Ortopedie din SJU Râmnicu Vâlcea, pe care o conduce, dr. Adrian Pătrulescu, prin realismul şi pragmatismul său, a reuşit să se facă apreciat. Ocupă locul IV în top, primind aprecierile juriului format din specialişti, ale redacţiei şi ale cititorilor care au intrat pe site-ul nostru şi au comentat pozitiv activitatea unui adevărat profesionist .

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite