Arhiepiscopia Râmnicului nu a dat acceptul celor doi călugări să locuiască la Schitul Scundu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaltii prelati ai Arhiepiscopiei Ramnicului nu au dat acceptul celor doi calugari sa se stabileasca la Schitul Scundu
Inaltii prelati ai Arhiepiscopiei Ramnicului nu au dat acceptul celor doi calugari sa se stabileasca la Schitul Scundu

Ei au primit doar îngăduinţa şederii doar din partea preotului pensionar Lazăr Haralambie, cel la iniţiativa căruia a început construcţia lăcaşului de cult

Arhiepiscopia Râmnicului a făcut cunoscut, printr-un comunicat de presă, punctul de vedere în legătură cu moartea celor doi călugări. „Cei doi monahi găsiţi decedaţi s-au prezentat la acest „aşezământ" duminică, 26 februarie a.c., exprimând faţă de preotul pensionar Lazăr Haralambie, intenţia de a rămâne acolo pentru a constitui o obşte monahală. Cu îngăduinţa preotului, au primit găzduire provizorie în dorinţa de a participa miercuri (29 februarie) la Sfânta Liturghie. Cei doi călugări urmau să se prezinte la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, ca pe baza documentelor şi a solicitării personale, probabil, să primească aprobarea de a se stabili la respectivul „aşezământ". Întrucât nu au luat, conform rânduielii monahale, legătura cu Exarhul mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului şi nici nu au solicitat binecuvântarea Arhiepiscopului eparhiei pentru a se stabili la respectivul „aşezământ", Arhiepiscopia Râmnicului nu deţine nici un act sau alte date referitoare la respectivii monahi. În acest context, am luat act cu întristare de cele întâmplate şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să odihnească cu drepții sufletelor lor", spune diconul Mihai Maxim, secretar Eparhial.
Construcţia Schitului Scundu a început la iniţiativa preotului pensionar Lazăr Haralambie, fiu al comunei Scundu, având şi sprijinul comunităţii locale şi încuviinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Astfel, în anul 2009 a avut loc sfinţirea unei mici biserici din lemn, însă nu a funcţionat niciodată ca schit. Preotul Lazăr Haralambie a săvârşit slujbe doar la sărbători, fără constituirea unei obşti monahale, el locuind în Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite