Mărirea capacităţii Adăpostului de câini de la Feţeni lasă, în continuare, animalele slobode prin oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construirea a încă nouă padocuri în care vor putea fi cazaţi alţi 80 de câini nu micşorează considerabil numărul celor aproximativ 3.000 de câini fără stăpân care mişună pe străzile din Râmnicu Vâlcea. Asociaţiile de protecţia animalelor consideră că este un lucru bun că Primăria Râmnicului a acceptat dialogul pe tema maidanezilor.

Adăpostul de câini de la Feţeni, ce aparţine de Primăria Râmnicului, a fost extins cu încă nouă padocuri faţă de cele 23 deja existente, capacitatea totală de preluare fiind acum de 300 de câini, faţă de 220, cât era înaintea finalizării acestei lucrări. „Investiţia, realizată de Direcţia Administrării Domeniului Public, a fost verificată marţi, 7 august, de primarul Emilian Frâncu, care a discutat cu această ocazie cu medicul veterinar şi cu personalul îngrijitor de la adăpost. Edilul şef a fost interesat de nivelul adopţiilor, aflând că în cursul anului trecut s-au înregistrat doar 200 de adopţii sau returnări de câini către proprietari declaraţi, interesul râmnicenilor pentru această activitate fiind unul destul de scăzut. Au fost inspectate şi celelalte padocuri, deja populate, iar primarul a insistat ca prin intermediul noilor padocuri să se facă o triere mai riguroasă a câinilor gestionaţi aici pe criterii de vârstă, dimensiune, sex şi rasă", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului.


Rata de mortalitate la adăpostul de la Feţeni este de 60 la sută


Mărirea capacităţii de preluare a adăpostului nu va rezolva problema câinilor fără stăpân din Râmnicu Vâlcea. „Noi estimăm că sunt în jur de 2.000-3.000 de câini fără stăpân în Râmnicu Vâlcea care în niciun caz nu pot încăpea în cele 300 de locuri. Ceea ce se întâmplă la acel adăpost este înfiorător! Nu există o triere a câinilor, există ceţeluşi care sunt mâncaţi de animalelele mai mari. Anul trecut nu s-a făcut nicio sterilizare. Este şi firesc că oamenii nu vin să adopte câini de acolo, pentru că au fost situaţii când au luat câinii bolnavi, nevaccinaţi, care le-au omorât şi animalelele de acasă. Rata de mortalitate a câinilor, la adăpost, este de 60 la sută. Înainte de vizita domnului primar Frâncu, la adăpost s-a făcut o curăţenie ca-n vremurile de odinioară. Cu toate acestea, problemele câinilor fără stăpân nu sunt rezolvate", a spus Iulian Puican, preşedintele Asociaţiei „A doua şansă", care se ocupă cu protecţia animalelor. Puican a mai spus că împreună cu alte asociaţii de protecţia animalelor intenţionează să demeraze şi alte proiecte de sterilizarea a câinilor fără stăpân şi că: „Relaţia cu Primăria Râmnicului este în faza dialogului şi este un lucru bun care poate duce la rezolvarea situaţiei animalelor fără stăpân", a mai adăugat Puican.

Primarul Emilian Frâncu a trecut pe la Adăpostul de câini de la Feţeni
image
Angajaţii adăpostului au muncit cu sârg înaintea vizitei primarului la adăpostul de la Feţeni Adpostul de câine la Feţeni este „opera” fostului primar Mircia Gutău Darea în folosinţă a Adăpostului de câini de la Feţeni a fost considerată o realizare de succes

Clicp pe poze pentru GALERIE FOTO cu Adăpostul de câini de la Feţeni

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite