În trei ani de zile vom avea bulevard din cartierul Ostroveni până la marginea sudică a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Dem Rădulescu se va prelungi cu strada Ostroveni, cea care duce spre ştrand. Vor fi două benzi de circulaţie pe fiecare sens, separate de spaţiu verde.

Bulevardul Tineretului, din cartierul Ostroveni se va prelungi cu B-dul Dem Rădulescu, iar vechea stradă Ostroveni, care trece pe lângă ştrad, acum îngustă şi tot mai greu de circulat din cauza traficului rutier extrem de aglomerat, se va transforma tot într-un bulevard. El va avea lungimea de 918 metri, două benzi de circulaţie pe sens, fiecare bandă având lăţimea de 3,50 metri. Între benzile de circulaţie va fi amenajată o zonă verde cu lăţimea de patru metri unde vor fi „îngropate" telecomunicaţiile şi cablurile iluminatului stradal. Arbori ornamentali vor fi plantaţi de-o parte şi de alta a sensurilor şi va fi spaţiu verde pe o distanţă de 1,50 metri pe fiecare laterală. La intersecţia B-dului Dem Rădulescu şi DN 67 se va amenaja un sens giratoriu cu cinci ramuri şi treceri de pietoni.
„Proiectul are ca obiectiv specific îmbunătăţirea fluenţei circulaţiei, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi dublarea tranzitului rutier pe direcţia nord-sud a municipiului, pe malul drept al Oltului. Datorită dezvoltării urbanistice şi a traficului în continuă creştere în zona de sud a oraşului, infrastructura este depaşită. Prin realizarea acestui proiect se înlătură dezechilibrele care se manifestă în Zona Ostroveni datorită lipsei legăturilor rutiere cu restul oraşului, respectiv Zona Centrală şi Calea lui Traian Sud", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului. Proiectul a fost deja semnat între Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Vest Oltenia, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea. El este de 23.248.979,40 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de 15.994.785,04 lei. Lucările ar urma să se finalizeze la 30 decembrie 2014.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite