Elevele care şi-au bătut cu brutalitate colega, imaginile fiind postate pe internet, au fost amendate cu 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva de 14 ani care a bătut-o cu bestialitate pe colega ei de clasă
Eleva de 14 ani care a bătut-o cu bestialitate pe colega ei de clasă

Victima a fost de mai multe ori jignită şi de către colegii de clasă pe motiv că era orfană. Poliţia nu a fost anunţată de conducerea şcolii în legătură cu incidentul care a avut loc.

Scandalul de la Grupul Şcolar Henri Condă, din Râmnicu Vâlcea, cu elevele care şi-au bătut colega de clasă, iar apoi imaginile, extrem de violente, au fost postate pe Youtube, continuă să facă „valuri". Pentru prima oară, poliţia a venit cu o poziţie oficială în legătură cu incidentul, printr-un comunicat de presă. Aflăm astfel că, în legătură cu bătaia care a avut loc la data de 24 mai, în pauza de la orele de curs, „poliţia s-a sesizat din oficiu la data de 29 mai, în urma înregistrării video postate pe internet. Conducerea unităţii şcolare a luat la cunoştinţă despre incident la data de 25 mai a.c. şi a convocat Consiliul Profesoral în data de 28 mai a.c., fără a anunţa organele de poliţie", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Nu a făcut faţă furiei dezlănţuite de sexul feminin


Două eleve, P.M. de 14 ani, din Milcoiu, C.A , de 15 ani, din Mihăeşti au agresat-o pe cea de a treia, de 16 ani, din Ocnele Mari. Adolescentul care apare într-unul din filmuleţele postate pe Youtub era un coleg de clasă care a încercat să intervină. „Cele două eleve agresoare au fost sancţionate de către poliţie cu 500 lei fiecare, iar victima a fost avertizată în scris", a mai completat Alina Teodorescu, care a ţinut să sublinieze în legătură cu motivul conflictului că „a fost unul spontan".


Copiii din plasament jigniţi frecvent


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea a continuat propria anchetă. „Eleva care a fost victimă a fost consiliată psihologic şi juridic şi am luat în calcul dacă se impune mutarea ei la o altă şcoală. Ea a mai fost jignită de către colegii de clasă. Este un lucru frecvent care se întâmplă copiilor care sunt într-o formă de protecţie socială cum a fost şi fetiţa care a fost agresată. Deocamdată nu se impune mutarea ei. Am ţinut legătura şi cu asistentul maternal, iar în şcolile din Râmnic vom continua campaniile de prevenirea violenţelor. Cât despre conflictul acesta, fata care a fost bătută le-a răspuns la provocări celorlalte două", a spus dr. Nicolae Badea, directorul DGASPC Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite