„E ceva putred în ţara asta! Hoţii care terorizează satul Copăceni, lăsaţi să îşi facă de cap în liberate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii pe care i-a furat banda lui Bula de la un localnic
Banii pe care i-a furat banda lui Bula de la un localnic

Afirmaţia aparţine primarului comunei Copăceni care s-a arătat indignat că tinerii care au creat atâta zâzanie în sat sunt lăsaţi de procurorii horezeni să hălăduiască în libertate.

Astăzi, 8 februarie, urmau să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu şi apoi instanţei de judecată, trei tineri din Copăceni a căror îndeletnicire de bază era furtul. De la un bătrân din zonă, Marin Porumb, cei trei i-au furat în noaptea de3 / 4 februarie suma de 8.145 de lei. „Lucreseră la el ocazional şi au ştiut unde ţine banii, mai ales că bătrânul avea un aparat auditiv şi nu i-a auzit pe timp de noapte când au venit şi i-au dat atacul", spun surse din Poliţie. Cel mai tânăr dintre hoţi, Bulă, 16 ani, cum îl ştiu sătenii, dar şi prietenii lui, de 17 şi 23 de ani, au fost prinşi în noaptea furtului, duşi la poliţie şi anchetaţi. Anchetatorii le-au pus în vedere să nu părăsească localitatea, timp în care au mai probat alte cinci infracţiuni de furt comise de cei trei hoţi din satul Veţel, comuna Copăceni.


Bulă, şef de bandă


„Au terorizat tot satul! De vreo doi ani s-au constituit într-un grup infracţional care i-a nemulţumit pe săteni. Unul dintre cei trei fusese luat la Drăgăşani, de o familie, dar la câte rele a făcut, a fost gonit. Altul este de etnie rromă, iar Bulă, creierul tuturor relelor, are părinţii despărţiţi. Unui localnic i-au furat, din magazie, scule de peste 10.000 lei. E ceva putred în ţara asta! Hoţii care ne terorizează satul de doi ani sunt lăsaţi să îşi facă de cap în liberate", a spus Nicolae Mazilu, primarul comunei Copăceni. Cei trei au fost săltaţi ieri de la o fermă din oraşul Sibiu. „Nici nu i-a interesat pe hoţi că nu aveau voie să părăsească localitatea. Poliţiştii i-au adus ieri de la Sibiu. Nu ştiu ce manieră personală au procurorii de a interpreta legile, că nici măcar nu au făcut propunere ca să-i prezinte instanţei pentru arestare preventivă. La ce mai alergăm după ei să-i prindem, că şi aşa nu li se întâmplă nimic", spun surse din poliţia vâlceană. Împreună cu poliţiştii de la Intervenţii Special, azi au avut loc cinci percheziţii domiciliare, identificând bunuri comise de „banda lui Bulă". „Că îi arestează sau nu, poliţiştii îşi fac în continuare datoria”, a spus insp,. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite