Băile romane de la Olăneşti, mistuite de flăcări, urmau să fie reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul care a distrus fostele Bai Comunale din staţiunea Băile Olăneşti
Incendiul care a distrus fostele Bai Comunale din staţiunea Băile Olăneşti

Clădirea nu face parte din patromoniul naţional şi până în urmă cu câţiva ani aici se făceau băi cu apă sulfuroasă. Azi se va afla cauza incendiului.

Focul care a izbucnit aseară, 26 august, la fostele Băi Comunale din Băile Olăneşti, care aparţin societăţii Riviera, a fost stins abia către miezul nopţii. „Acoperişul a ars 70 %. Azi (27 august, n.r.) o comisie se află la faţa locului pentru a evalua pagubele şi să stabilească cauzele incendiului care, deocamdată, sunt necunoscute", a spus plt. Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii Urgenţă (ISU) Vâlcea.


„Fostele Băi Comunale nu fac parte din clădirile de patrimoniu. Era locul unde, până cu câţiva ani în urmă, se făceau băi cu apă sulfuroasă. Căzile îngropate erau în stil roman. Clădirea urma să o reabilităm pe un proiect al Agenţiei de Dezvoltare Sud Vest Oltenia. Incendiul de aseară nu înseamnă că vom renunţa la proiect. Nu au fost victime umane", a spus Liliana Uţă, directorul SC Riviera Olăneşti. La stingerea incendiului izbucnit la acoperişul clădirii inscripţionată „Pavilion Ape Minerale” au participat cinci autospeciale, dintre care trei ale pompierilor militari, una de la societatea Oltchim şi alta a Serviciul de Voluntari.

Pavilionul de Ape Minerale din Olăneşti a luat foc Pavilionul de Ape minerale din Olăneşti a luat foc Pavilionul de Ape Minerale din Olăneşti a luat foc Pavilionul de Ape Minerale din Olăneşti a luat foc Pavilionul de Ape Minerale din Olăneşti a luat foc

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la incendiul de la fostele Băi Comunale din staţiunea Băile Olăneşti

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite