Opulenţa rromilor de la Costeşti a declanşat scandal la Drăgăşani. Un Ferrari a fost incendiat şi patru „războinici” au ajuns tăiaţi, la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un autoturism incendiat a declansat un conflict intre doua clanuri de rromi din Dragasani (arhiva)
Un autoturism incendiat a declansat un conflict intre doua clanuri de rromi din Dragasani (arhiva)

Neînţelegerile între cele două familii de rromi sunt mai vechi, iar acum au izbucnit, se pare, din cauza opulenţei cu care s-au afişat, la Costeşti, membrii clanului Oaie, consideraţi cei mai bogaţi din zonă.

În această dimineaţă, de 9 septembrie, în oraşul Drăgăşani-Vâlcea, pe Strada I.C. Brătianu, în apropiere de stadion, unde locuiesc mai multe familii de rromi foarte înstărite, a izbucnit un scandal de proporţii între două clanuri: ai lui Costache şi cei ai lui Oaie Brătianu. Scandalul, deşi unul mai vechi, s-a reaprins, se pare, ca urmare a opulenţei cu care membrii familiei Oaie s-au afişat la bâlciul ţiganilor, de Sf. Maria Mică, de la Costeşti. „La Mănăstirea Bistriţa, din Costeşti, rromii din Drăgăşani din clanul Oaie au venit cu un Ferrari, un Maybach şi un Hammer. Autoturismul Ferrari nu a mai putut fi pornit pe roţi la plecarea de la mănăstire şi a fost pus pe o platformă şi dus pe izlazul din Costeşti", spun participanţii la sărbătoare.

Regele Cioabă va media conflictul rromilor din Drăgăşani


Oaie Brătianu şi-a dus azi, 9 septembrie, Ferrariul acasă, la Drăgăşani, pe platformă, iar jurul orei 4.00 autoturismul a fost incendiat, fiind mistuit de flăcări. Între proprietarul maşinii şi mebrii unui alt clan vecin, ai lui Costache, s-a aprins sămânţă de scandal, pentru că trebuia găsit un vinovat de incendierea autoturismului. Aşa se face că între cele două tabere s-a trecut la bătaie în săbii şi baionete. „Autoturismul Ferrari a fost mistuit de flăcări şi nu a mai putut fi salvat. În încăierare, patru persoane au fost rănite. S-ar părea că sunt două din cei ai lui Brătianu, care sunt internate la Spitalul din Craiova, unde supuse unor intervenţii chirugicale, iar alţii doi răniţi sunt din cealaltă tabără, aceştia fiind internaţi la Spitalul din Râmnicu Vâlcea. În funcţia de gravitatea leziunilor, s-ar putea merge pe încadrarea de tentativă de omor", spun surse din rândul anchetatorilor. Deocamdată cercetările sunt preluate de procurorii Parchetului d.p.l. Tribunalul Vâlcea, însă de la sediul instituţiei ni s-a spus că.... „fiind duminică, azi nu este nimeni care să vă ofere informaţii".
De ultimă oră am aflat că regele Cioabă şi-a trimis un stabor la Drăgăşani care să judece conflictul dintre cele două clanuri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite