Doi cumnaţi au fost prinşi la braconaj de căprioare cu o armă contrafăcută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre ei conducea un ARO neînmatriculat. La vederea paznicilor de vânătoare, braconierii au fugit în pădure. În maşină s-au găsit urme de sânge şi păr de căprioară.

Doi locuitori din judeţul Gorj au fost prinşi la braconaj vineri, 16 decembrie, după lăsarea întunericului, în pădurile din comuna Zătreni-Vâlcea. Cei doi şi-au confecţionat artizanal o armă de vânătoare, calibrul 16 mm., şi au mers să împuşte căprioare. „Era după lăsarea întunericului şi am auzit două focuri de armă în pădure. Am stat cu ochii pe ARO care a trecut, am văzut când s-a dus la o casă situată în marginea pădurii, iar la întoarcere ne-am luat cu maşina după ARO şi i-am obligat să oprească", ne-a spus paznicul de vânătoare Ion Bădiţă. Doi bărbaţi, Constantin Stănică (27 ani), din Dănciuleşti-Gorj şi Grigore Spătaru (37 ani), din Târgu Jiu au coborât din maşină. Unul a reuşit să fugă, iar celălalt sub pretextul să vrea să fie lăsat să îşi facă necesităţile, s-a făcut şi el nevăzut în întunericul pădurii, abandonând maşina. „În maşină s-a găsit o armă de foc confecţionată artizanal, calibrul 16 mm., cu cartuş pe ţeavă, urme de sânge şi păr de căprioară. Cei doi sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni la regimul armelor, braconaj, uz de armă letală fără drept şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat", a spus scms. Eusebiu Predonescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Decembrie şi ianuarie, luna braconierilor


Bărbaţii erau cumnaţi şi nu sunt la prima abatere. Anul trecut au mai fost cercetaţi pentru că ar fi împuşcat doi ţapi. Unul dintre ei este de profesie şofer, iar celălalt nu are un loc de muncă. „În lunile decembrie şi ianuarie pădurea este vizitată de fel de fel de persoane venite la braconaj. Vin mulţi de la oraş, cu maşini de teren performante şi împuşcă în special căprioare şi mistreţi. Este foarte greu să-i prinzi pentru că nu se opresc atunci când îi somezi", a mai spus paznicul de vânătoare Ion Bădiţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite