Condamnat la patru ani închisoare pentru că trafica români pe care-i ducea ilegal la muncă în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat din Băile Olaneşti a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de persoane
Un bărbat din Băile Olaneşti a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de persoane

Un bărbat de 35 de ani din Băile Olăneşti a fost arestat şi dus la penitenciarul Colibaşi, pentru trafic de persoane. Prin ameninţare, violenţă, constrângere, răpire, fraudă ori înşelăciune a plasat, între anii 2006-2007, mai multe persoane în Grecia.

Un bărbat din localitatea vâlceană Băile Olăneşti, Gheorghe T. (35 ani) a ajuns la „mititica", poliţiştii vâlceni punând în aplicare, la începutul acestei luni, un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Vâlcea. „Gheorghe T. a fost condamnat la patru ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, de două sau mai multe persoane împreună, recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea ori primirea unei persoane, prin ameninţare, violenţă sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înşelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase pentru obţinerea consimţământului persoanei care are autoritate asupra altei persoane, în scopul exploatării acestei persoane. În sarcina acestuia, magistraţii Tribunalului Vâlcea au reţinut faptul că, acesta, în perioada anilor 2006-2007, a plasat prin intermediul a două firme mai multe persoane în Grecia în scopul exploatării acestora prin încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă", a spus sinsp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.
Arestat la 26 iunie 2007 şi pus apoi în liberate sub control judiciar, Gherghe T. a fost din nou încracerat ca să îşi ispăşească restul de pedeapsă. Pe site-ul Tribunalului Vâlcea apar zece persoane, ca părţi vătămate, care au fost exploatate de bărbatul din Băile Olăneşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite