A pus pe drumuri ambulanţe şi maşini de poliţie anunţând pe 112 un accident imaginar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a sunat pe 112 anunţând că atât el cât şi fiica sa au fost răniţi de o maşină al cărei şofer a dat bir cu fugiţii

Poliţiştii vâlceni au descoperit azi, joi, cine este autorul unui telefon dat pe numărul de Urgenţă 112, în urma căruia o „armată de oameni" a fost pusă pe drumuri. La 23 decembrie, Gabor S. (48 ani), din Ocnele Mari, a anunţat că atât el cât şi fiica sa, Margit I. (35 ani), au fost vicittimele unui accident rutier petrecut în localitatea Băbeni, accident în urma căruia atât el cât şi fica sa au fost grav răniţi, şoferul vinovat dând bir cu fugiţii. „La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de ambulanţă, un echipaj de poliţie rutieră de la Serviciul Rutier şi unul de la Poliţia Băbeni, dar la locul indicat nu au identificat victimele şi nici solicitantul", a spus scms. Eusebiu Predonescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 500 lei.


Când sunăm pe 112


Media apelurilor la 112 la 1.000 de locuitori în judeţul Vâlcea este de 18 apeluri, iar cel mai mare număr de apeluri reprezentându-l categoria informaţii diverse, unde se înregistrează toate informaţiile care nu sunt în indexul pus la dispoziţie de Sistemul de Transmisiuni Speciale. „Prin situaţie de urgenţă se înţelege evenimentul excepţional care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate este necesară intervenţia imediată a structurilor abilitate", a mai spus scms. Predonescu.
Exemple de situaţii de urgenţă pot fi: omor, atac armat, atentat, tâlhărie, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, dezertări, evadări, trafic şi consum de droguri, furturi, accident de circulaţie soldat cu victime sau persoane blocate în autovehicule, explozii, electrocutări, căderi de la înălţime, surpări de teren, accident de aviaţie, accident feroviar, probleme medicale grave, incendii, inundaţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite