Prima amendă electorală din Vâlcea s-a dat atât celui care a rupt afişul cât şi celui care a anunţat incidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că a abuzat şi a sunat insistent pe numărul de urgenţă 112, cel care a sesizat incidentul a fost amendat cu 500 de lei, iar cel care l-a rupt, cu 1.000 de lei.

În Vâlcea a fost dată prima amendă din această campanie electorală ca urmare a unui incident electoral . În localitatea Suteşti, un localnic, Florin Badea, din satul Râmeşti, a anunţat, pe 23 mai, că a fost rupt afişul electoral al actualului viceprimar Florin Marica (PSD-PC), candidat la funcţia de primar. „Pentru că a apelat în mod abuziv numărul unic de urgenţă 112 pentru o faptă care nu reprezintă o urgenţă, lui F.B. i-a fost aplicată o amendă de 500 de lei. Cel care a rupt afişul, B.I. a fost amendat cu 1.000 de lei pentru distrugerea afişului", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. „Florin Badea a sunat şi poliţiştii i-au spus că nu vin pentru un afiş rupt, motiv pentru care a sunat pe 112. Vom contesta această amendă în instanţă", a spus, în replică, Florin Marica, candidatul al cărui afiş a fost rupt de pe gard. „Poliţia ajunge mai greu dacă trebuie să vină din partea Secţiei Rurale pentru că se poate întâmpla că uneori poliţiştii să fie angrenaţi  în alte activităţi. Cel care a observat afişul rupt trebuia să sune pe numărul postului de poliţie din comună şi nu pe 112", a mai spus insp. Alina Teodorescu.
După un asemenea incident putem trage un semnal de alarmă. Buni samariteni, nu sunaţi insistent pe 112 pentru un afiş rupt că riscaţi să fiţi sancţionaţi! Restul comentariilor vă aparţin dvs.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite