Pe Valea Oltului, aluviunile prăvălite din munţi au ajuns la trei metri înălţime, au acoperit calea ferată şi au rupt-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calea ferată a fost acoperită cu aluviuni pe o distanţă de 80 de metri, iar pe 60 de metri a fost distrusă. O rupere de nori este „vinovată" de întreruperea circulaţiei feroviare pentru câteva zile de acum încolo.

Circulaţia feroviară pe Valea Oltului rămâne să fie în continuare închisă, cel puţin până pe 28 iunie. Luni, 25 iunie, o rupere de nori la limita dintre judeţele Vâlcea şi Sibiu, a provocat un adevărat torent care s-a pornit de pe versanţii munţilor, în calea ferată, între staţiile Valea Mărului şi Valea Fratelui. „Aluviunile au angrenat roci, stânci, copaci, grohotiş. În zona afectată se face trasbordarea călătorilor din trenuri, cu mijloace auto", a spus cms şef Vasile Florica şeful Poliţiei TF Vâlcea.


Calea ferată, ca un gard în faţa torentului


„Calea ferată a fost ca un gard în faţa torenului foarte puternic care a venit din munţi. În dreptul unui podeţ s-au adunat grohitiş, rocă, lemn. Calea ferată a fost acoperită de aluviuni pe 80 de metri, iar pe 60 de metri a fost distrusă şi chiar s-a rupt. Stratul de aluviuni a atins trei metri înălţime. Acum trebuie să decolmatăm, să înlocuim traversele şi şina de cale ferată distrusă, să refacem terasamentul. Va dura cel puţin până pe 28 iunie", a spus ing. Ion Olteanu, şeful Secţiei Linii 3 Râmnicu Vâlcea, care se ocupă de coordonarea lucrărilor de refacere a căii ferate, pentru ca circulaţia feroviară să fie reluată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite