Alpinişti utilitari răniţi la Obârşia Lotrului după ce au rămas cu snowmobilul fără frâne şi au intrat într-un copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alpinist utilitar ranit in munti dupa ce a intrat cu snowmobilul intr-un copac
Alpinist utilitar ranit in munti dupa ce a intrat cu snowmobilul intr-un copac

Marin Brişcă (35 ani) şi Arpad Szasbo (25 ani), ambii din Lupeni, se află internaţi în Spitalul din Sibiu cu leziuni traumatice.

Aseară, la ora 18.20, la Voineasa, a avut loc un accident pe versantul unde se construieşte pârtia de la Obârşia Lotrului. „Doi bărbaţi care coborau pe un snowmobil, au rămas fără frâne şi s-au oprit într-un arbore, ambii suferind leziuni tramatice la cap şi membre", ne-a spus Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Snowmobilul a luat foc, s-a prăbuşit peste cei doi, unul dintre ocupanţi suferind şi arsuri de gradul II pe gambe. Un echipaj al SMURD Brezoi a fost anunţat să se deplaseze la faţa locului împreună cu poliţiştii din Voineasa. S-a solicitat intervenţia Salvamont Sibiu. Marin Brişcă (35 ani) alpinist utilitar de profesie, s-a ales cu fracturi la antebraţe şi gamba stângă , luxaţie coxo-femurală şi traumatism cranian, fiind stabil hemodinamic, iar cel de-al doilea rănit, Arpad Szabo (25 ani), ambii din Lupeni, a prezentat un traumatism cranian şi arsuri pe gambe, de gradul II. „Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a vorbit aseară cu dr. Arafat pentru a trimite un elicopter în zonă, dar aparatul nu a putut fi ridicat din cauza condiţiilor meteo. În cele din urmă, răniţii au fost transportaţi cu o Ambulanţă a SMURD Brezoi, întâlnirea cu salvamontiştii sibieni având loc după nouă km. de la locul incidentului", a spus Mircea Lera, preşedintele Salvamont Vâlcea, care menţionează că nu a fost apelat de STS 112 şi a aflat din alte surse despre incidentul de la Obârşia Lotrului.

Vezi AICI Galerie Foto sau dă click pe poze

Alpinisti accidentati Obarsia Lotrului Alpinisti accidentati Obarsia Lotrului Alpinisti accidentati Obarsia Lotrului Alpinisti accidentati Obarsia Lotrului Alpinisti accidentati Obarsia Lotrului Alpinisti accidentati Obarsia Lotrului
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite