Din Regiunea Sud-Vest Oltenia, Vâlcea este judeţul care a „absorbit” cele mai multe fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1/3 din aceste fonduri au fost accesate la Vâlcea, proiectele au câştigat eligibilitatea şi au primit avizul Autorităţii Naţionale de Achiziţii Publice. Gradul de absorbţie al fondurilor la nivel de regiune, în perioada 2007-2013, a fost doar de 20 %.

La unul dintre cele mai mari complexe expoziţioanele din ţară, Oltexpo-Călimăneşti, s-a tras ieri, 2 august,  „cortina" unei întâlniri de lucru la care au participat reprezentanţi ai autorităilor judeţene şi locale din cele cinci judeţe componente ale Regiunii Sud-Vest Oltenia: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Întâlnirea, prezidată de Marilena Bogheanu, directorul ADR SV Oltenia, a scos pe tapet stadiul de implementare a Programului Operaţional Regional 2007-2013. „Au fost atrase fonduri în valoare de 600 de milioane de euro, au fost semnate 365 de contracte, gradul de absorbţie la nivel de regiune fiind de circa 20 %", se spune într-un comunicat de presă al Departamentului de Marketing şi Comunicare din cadrul Oltexpo.


Vâlcea, fruntaş în proiecte


„1/3 din fonduri au fost accesate de judeţul Vâlcea, prin proiecte care şi-au câştigat eligibilitatea şi au primit avizul Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. De exemplu, la ora actuală se execută două drumuri în lungime de 11,25 kilometri în localitatea Vaideeni, cu fonduri economisite pe seama unor proiecte deja operaţionale"
, a spus Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. La întâlnirea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (CDR SV) Oltenia, de la Oltexpo, au fost validate şi structurile de conducere ale CDR SV-Oltenia. Preşedinte a rămas, în continuare, Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, iar vicepreşedinte a fost validat, în continuare, Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt. „Regiunea Sud-Vest Oltenia este poate singura din ţară în care există conlucrare şi înţelegere şi toate judeţele au avut acces la fonduri ", a spus Ion Prioteasa.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite