„Drumul morţii”, şoseaua care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmarile accidentului de la Slatioara dintre o motocicletă şi un autoturism: doi morţi si un ranit
Urmarile accidentului de la Slatioara dintre o motocicletă şi un autoturism: doi morţi si un ranit

Pe DN 67, de la începutul anului au murit în accidente rutiere zece oameni, 14 au fost răniţi grav şi 36 răniţi uşor. Cele mai multe accidente s-au petrecut duminica, de la 14.00-22.00 din cauza vitezei neadaptate şi a depăşirilor.

Drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Horezu şi apoi se continuă către Târgu Jiu, este cel pe care se petrec cele mai multe accidente rutiere din judeţul Vâlcea. Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea a făcut un studiu şi a ajuns la concluzia că pe porţiunea celor 63 de kilometri, cât drumul străbate judeţul Vâlcea, de la începutul anului şi până azi, au avut loc 37 de accidente rutiere, dintre care 15 grave. Au murit zece oameni, 14 au fost răniţi grav, iar 36 au fost răniţi uşor.


Viteza şi depăşirile, principalale cauze de producer accidentelor


„Principalele cauze de producere a accidentelor au fost : viteza neadaptată la condiţiile de drum (şapte accidente), depăşirea neregulamentară (şapte accidente) şi conducere fără permis de conducere (patru accidente). Astfel, 46% din accidente au avut loc în intervalul orar 14.00 - 22.00, 38% din accidente în intervalul orar 06.00 - 14.00 şi 16% în intervalul orar 22.00 - 06.00. Totodată, se constată că cele mai multe accidente s-au produs în ziua de duminică, care se evidenţiază prin numărul ridicat de accidente înregistrate, respectiv 10, urmată fiind de zilele de luni, miercuri şi sâmbătă cu câte şase accidente. În privinţa localităţilor de producere a accidentelor se evidenţiază Râmnicu Vâlcea (6 accidente), Buneşti (6 accidente), Slătioara (6 accidente), Pietrari (4 accidente), Tomşani (4 accidente), Horezu (3 accidente) şi Măldăreşti (3 accidente). Poziţiile kilometrice cu risc mărit de producere a accidentelor rutiere sunt: Km. 156 = cinci accidente - între localităţile Tomşani şi Costeşti; Km.166 = trei accidente - localitatea Pietrari; Km. 148 - două accidente - localitatea Măldăreşti ; Km. 175 = două accidente - localitatea Buneşti", a spus insp. Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al SPR Vâlcea.


Acţiuni de prevenire până în luna decembrie


Începând de mâine, 15 septembrie, până pe 15 decembrie 2012, SPR Vâlcea a iniţiat un ,,Plan de măsuri privind reducerea riscului de victimizare din accidente rutiere pe DN67 ", în cadrul căruia, pe lângă activităţile cu caracter preventiv, vor fi organizate pe această arteră, zilnic, acţiuni pe cauze generatoare de accidente rutiere. În desfăşurarea activităţilor vor fi implicaţi atât poliţişti din cadrul SPR  cât şi de la Formaţiunea Rutieră Horezu şi Secţiile de Poliţie Rurală nr.7 Horezu şi nr.9 Pietrari (inclusiv posturile de poliţie arondate).

Accident Costeşti. Pasagerul dintr-un taxi a murit după ce taximetristul a intrat cu maşina în sala unui restaurant Un om a murit si alti trei au fost raniti in accidentul de la Pietrari. Un Logan a lovit un stâlp electric Urmarile accidentului de la Slatioara dintre o motocicletă şi un autoturism: doi morţi si un ranit Soferul unui camion care s-a răsturnat la Măldăreşti a murit iar sotia lui a fost grav ranita
image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la cele mai cumplte accidente de pe DN 67

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite