Un avion cu 45 de persoane la bord s-a prăbuşit la Horezu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 pasageri şi o stewardesă s-au autoevacuat, iar 15 persoane au decedat. În exerciţiu au fost răniţi şi doi voluntari servanţi din Horezu

Astăzi, începând cu ora 10,30, în punctul Treapt, din Horezu, pompierii militari au făcut un exerciţiu pentru antrenarea structurilor specializate în misiuni de urgenţă generate de un accident aviatic. Pompierii s-au antrenat cum ar trebui să intervină la prăbuşirea unui avion cu 45 de persoane la bord, dintre care 40 de pasageri şi cinci membrii ai echipajului, aparat care s-a prăbuşit la Horezu. Aeronava s-a rupt în două, iar unul dintre motoare a fost cuprins de flăcări, părţi componente din avion împrăştiindu-se pe distanţe foarte mari. Pompierii au evacuat persoanele din zona limitrofă accidentului şi au intervenit pentru salvarea supravieţuitorilor şi stingerea incendiului. Potrivit scenariului, 10 pasageri şi o stewardesă s-au autoevacuat, au fost 15 decedaţi, iar restul pasagerilor şi membrilor echipajului au fost răniţi şi trebuiau descarceraţi. A fost delimitată zona de risc şi s-a asigurat paza bunurilor.

Vezi AICI galerie foto sau dă click pe foto

image
image
image

Din cauza efectului termic, s-a produs o explozie a combustibilului în aripa neavariată, deflagraţia rănind doi servanţi de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Horezu. Ca orice scenariu, flăcările au incendiat pădurea şi s-a cerut ajutorul şi altor forţe pentru stingere. La acest exerciţiu au participat pe lângă pompierii de la ISU, jandarmii, ambulanţierii, militarii genişti, serviciile speciale, angajaţi ai DSP şi Crucii Roşii dar şi elevi ai Grupului Şcolar Constantin Brâncoveanu, din Horezu, ca victime. „Exerciţiul a urmărit pefecţionarea exercitării managementului unitar al forţelor participante", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite