Focul a mistuit suprafeţe cultivate cu viţă de vie din localitatea Guşoeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii militari au fost chemaţi să stingă incendiul care a distrus podgorii din Guşoeni-Vâlcea
Pompierii militari au fost chemaţi să stingă incendiul care a distrus podgorii din Guşoeni-Vâlcea

După amenzile usturătoare care le-au dat pompierii anul acesta celor care nu au supravegheat focul, localnicii solicită ajutorul pompierilor fără să recunoască cine este cel vinovat de producerea incendiului.

Un incendiu a izbucnit ieri după amiază, 13 august 2012, în localitatea Guşoeni. Cel mai probabil vreun proprietar al unei parcele de teren a vrut să cureţe mărăcinişul şi când flăcările i-au scăpat de sub control, a început să strige după ajutor şi cineva a sunat pe numărul de urgenţă 112. „În incendiu au ars circa 5.000 m.p. de vegetaţie uscată, focul degradând şi 1.500 m.p. cultivaţi cu viţă de vie. Când încerci să afli cine se face vinovat, este tot mai greu. Toată lumea care se strânge la locul incendiului strigă «Focul, focul!», dar nimeni nu vrea să recunoască cine l-a pus. Asta mai ales că în primăvara acestui an, pompierii militari au dat foarte multe amenzi celor care au provocat incendii, iar acum oamenii îşi iau măsuri de precauţie şi nu mai colaborează", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Megheru" Vâlcea.
Potrivit pompierilor militari, cele mai multe incendii de vegetaţie au loc la sfârşitul primăverii, după topirea zăpezii dar şi toamna. Febra curăţării terenurilor dă de furcă pompierilor militari.„Uneori aceste incendii ar putea să fie stinse şi de formaţiunile locale, dar se apelează la pompierii militari”, a mai completat Cătălin Popescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite