Mama părintelelui Atanasie, intoxicat la Schitul Scundu: „Băiatul meu nu a vrut să se căsătorească şi s-a călugărit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa parohiala, in constructie, de la Schitul Scundu, unde au murit cei doi calugari
Casa parohiala, in constructie, de la Schitul Scundu, unde au murit cei doi calugari

Cei doi călugări intoxicaţi au în familii drame care le-au cutremurat viaţa. Părintelui Samuil, din Călimăneşti, i-a murit mama, iar celuilalt, din Variaş-Timis, tatăl.

Cei doi preoţi călugări care au murit miercuri, 29 martie, la Schitul Scundu, ajunseseră la lăcaşul de cult, aflat în construcţia, abia în urmă cu patru zile. Radivoi Ţoţin (48 ani), sau părintele Atanasie, unul dintre cei doi preoţi călugări decedaţi, era din localitatea timişeană Variaş. „Băiatul meu a absolvit Facultatea de Teologie la Sibiu şi apoi a fost călugăr la Mănăstirea Teremia Mare, apoi la Hodoş Bodrog-Arad. Nu a vrut să se căsătorească şi s-a călugărit. Tatăl lui, soţul meu, a murit în urmă cu 16 ani, eu fiind nevoită să cresc singură doi băieţi. În urmă cu câteva zile, pe băiat la sunat un prieten, din Călimăneşti, care i-a spus să meargă la Schitul Scundu, pe motiv că nu avea cu cine să facă slujbele din Postul Paştelui. După terminarea postului, Radivoi ar fi urmat să se înapoieze la Mănăstirea Bodrog. Moartea fiului meu m-a cutremurat", a spus printre lacrimi, Darinca Ţoţin, mama preotului călugăr.


Intoxicaţi cu fumul de la generator


Cel de-a doilea preot decedat, intoxicat la Schitul Scundu, Andrei Ghinoiu (35 ani), sau părintele Samuil cum i se mai spunea, din oraşul Călimăneşti-Vâlcea, a ales calea bisericii după ce mama lui a decedat. Tatăl lui s-a recăsătorit, iar scurt-circuitările din familie l-au determinat să îşi îndrepte faţa spre credinţă. „Camera în care se afla generatorul era burduşită cu fel de fel de obiecte folosite în construcţie. Se pare că fumul a intrat din camera cu generatorul, în camera unde se aflau cei doi şi în care mai exista şi o sobă. Nu sunt alte suspiciuni în privinţa morţii preoţilor călugări, cauza probabilă fiind de intoxicaţie cu monoxid de carbon", a spus insp. Alna Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Până la această oră Arhiepiscopia Râmnicului nu a transmis comunicatul din care să rezulte că a dat, sau nu, aprobare celor doi călugări să locuiască în schitul aflat în construcţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite