Continuă să cadă avalanşe pe Valea Oltului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă dimineaţa s-a deblocat traficul pe DN 7, între Veştem (Sibiu) şi Râmnicu Vâlcea. Căderile de zăpadă de pe versanţi continuă, dar nu au pus în pericol traficul rutier.

UPDATE. 16.00 Alte cinci avalanşe pe Valea Oltului

Între km. 198 şi 208 pe Valea Oltului, în toată această după amiază de sâmbătă, au continuat să fie avalanşe de zăpadă. „De la ora 13.00 şi până acum am avut alte cinci avalanşe, mai mici, dar niciuna nu a impus închiderea circulaţiei pe toată Valea Oltului. Drumarii sunt în permanenţă în teren, iar dacă s-a întâmplat să mai fie întreruptă circulaţia câteva minute până s-a încărcat zăpada cu utilajele care sunt în permanenţă în teren, asta nu înseamnă că am închis Valea Oltului”, a spus ing. Eugen Mănescu, şeful DN Vâlcea. Poliţia Vâlcea a anunţat de mai multe ori închiderea circulaţiei, chiar în intervale foarte mici de timp. „La ora 15.42 DN7  blocat total, iar 15,47 - DN 7 deblocat”, se spune în ultimul mesaj al insp. Alina Teodorescu, purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

UPDATE. 12.35 Avalanşă de mici dimensiuni, la intrarea pe Defileul Oltului

Sâmbătă, la ora prânzului, la intrarea pe Defileul Oltului, a căzut o nouă avalanşă. „Au fost doar opt metri cubi de zăpadă, avalanşa a fost de mici dimensiuni şi am îndepărtat-o foarte repede. Am împins zăpada spre versant şi nu a fost nevoie să o transportăm, deşi avem toate mijloacele necesare”, a spus şeful DN Vâlcea, ing. Eugen Mănescu. Circulaţia nu a fost întreruptă. Pericolul căderilor de avalanşe există în continuare, temperaturile  fiind în creştere.

Sâmbătă dimineaţa, 4 februarie, s-a reschis circulaţia pe DN 7 (E81) care fusese închisă de vineri, 3 februarie, după amiaza, din cauza căderilor de avalanşe de la Viaductul Cârligul Mic (Călimăneşti-Vâlcea). „Deschiderea circulaţiei s-a făcut treptat, fiind lăsate să plece, pe rând, maşinile aflate în parcările de pe Valea Oltului. De asemenea, s-a dat drumul la trafic şi între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, procedându-se în acelaşi mod. Au fost mai multe maşini care au derapat în afara carosabilului, dar drumarii au reuşit să le scoată şi să le repună pe şosea. Dacă va exista pericol de avalanşe, este posibil, din nou, să se procedeze la închiderea Văii Oltului", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite