Febra examenelor de bacalaureat, sub privirile lui „big brother”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care dau bac-ul îşi arată abilităţile în folosirea calculatorului
Elevii care dau bac-ul îşi arată abilităţile în folosirea calculatorului

La evaluarea competenţelor digitale sunt înscrişi 3.002 elevi. Azi, în cea de-a treia zi a acestei probe, sunt aşteptaţi 646 de liceeni.

Până acum examenul de bacalaureat din judeţul Vâlcea s-a desfăşurat, potrivit organizatorilor... ca la carte. „Nu am avut probleme deosebite, încercări de fraudare sau lucruri de acest gen. Este pentru prima oară, la Vâlcea, când am cerut, şi s-a realizat, ca în toate unităţile unde se desfăşoară examenul de bacalaureat să existe camere de luat vederi. Am insistat, de asemenea, ca în toate şcolile să continue programul de pregătire suplimentară al elevilor care susţin bacalaureatul. Profesorii diriginţi au luat legătura cu părinţii copiilor, mai ales cu acei părinţi ai căror copii mai au carenţe în programul de pregătire. Este adevărat că unii elevi vin la pregătire, alţii nu", a spus conf. univ. dr. Remus Grigorescu, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.
La evaluarea competenţelor digitale sunt înscrişi 3.002 elevi vâlceni. Azi, în ultima zi a acestei probe, sunt aşteptaţi 646 de liceeni.


Rezultate Bacalaureat 2012


Între 18 și 22 iunie, elevii susţin proba de evaluare a competențelor digitale, iar în perioada 25 și 27 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Pe 2 iulie vor începe examenele scrise, parte a examenului de Maturitate după cum urmează: proba la limba și literatura română, proba scrisă la limba și literatura maternă (3 iulie), proba scrisă corespunzătoare profilului (4 iulie) și proba scrisă la alegere din aria specializării (6 iulie).

Rezultatele obținute la examenul de bacalaureat vor fi afișate pe 8 iulie, iar eventualele contestații se pot depune pe 9 iulie, în intervalul 08.00 -12.00.
Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.
Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august- septembrie, iar înscrierile se fac în intervalul 16-20 iulie.

Rămâi pe adevarul.ro, pentru a afla în timp real toate detaliile despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum și multe alte știri și evenimente legate de acest examen

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite